Lübnanlı Şiilerle Sünniler cuma namazını birlikte kıldı

img
Lübnanlı Şiilerle Sünniler cuma namazını birlikte kıldı YDH

SAAF-Hizbullah lideri Hasan Nasrullah dün gece yaptığı açıklamada mezhep çatışması çıkarmaya çağıran kimseleri uyardı ve




SAAF-Hizbullah lideri Hasan Nasrullah dün gece yaptığı açıklamada mezhep çatışması çıkarmaya çağıran kimseleri uyardı ve vahdet çağrısında bulundu.

 

“Bu konuşmamda doğal olarak özellikle Müslümanları yarın sizin meydanınızda, şeref meydanında kılınacak cuma namazına davet ediyorum.

 

Gerçek siyasi direniş bir hakikattir, sahte değildir.

 

Sizi birliğimizi, bütünleşmemizi ve vahdetimizi gösterecek olan cuma namazına çağırıyorum. İmamlığı değerli Allame Şeyh Dr. Fethi YEKEN yapacaktır.

 

Namaz kılan tüm Şiilere şunu söylemek istiyorum. Biz genel olarak cumadan sonra öğle namazını kılıyoruz. Bu sefer kılacağınız cuma namazı öğle namazının sorumluluğunu üstünüzden kaldıracaktır. Bu fıkhî ayrıntıyı da burada zikretmek istedim.

 

Sizi ve tüm dinleyicileri en geniş şekilde cuma namazına katılmaya bekliyorum. Zira bu, bir tek eşsiz olan Allah’a ibadettir. Bu namaz aramızda fitne, tefrika ve çekişme çıkarmak isteyenlere de açık bir cevaptır.

 

Belki dünyanın başka yerinde fitne ve iç çatışma görebilirsin; ancak Lübnan’da kesinlikle ve kesinlikle Sünnilerle Şiiler arasında savaş olmayacaktır. Mezhebi ve etnik olarak kışkırtmalarda bulunan kimselerin hain olduğunu söylüyorum.

 

Dikkat edin; bugün kimlerin mezhepçi ve taifeci açıklamalar yaptığına bakın! Kimin şu yahut bu taifenin evladını öldürdüğüne dair açıklamalar yapanlara bakın. Lübnan’da siyasi mücadeleyi mezhebi mücadeleye çevirmeye çalışanların kim olduğuna bakın! Onlar bu şekilde Sünni-Şii mezhebi rengi altında kendilerini gizlemeye çalışıyorlar.

 

Lübnan’daki ve Arap dünyasındaki Sünnilere “Muhalefetin hedefi Sünnilerdir” diyorlar. Bu kesinlikle doğru değildir. Bu meşru olmayan hükümet Lübnan’daki Sünnilerin de bu vatanın evlatlarının da değildir. Ancak Milli Birlik hükümeti kurulmalıdır. Bu hükümet ise ABD büyükelçisinin hükümetinindir.

 

Size söylüyorum, tüm dünyayı dinlesin! Doğru söylüyorum ve size hep doğru söyledim. Eğer bu hükümet Sünni bir hükümet olsaydı bu hükümete ilk ben itaat ederdim.”

 

Konuşmanın tamamı çevrilmektedir.

 

Metnin görüntüsünü izlemek için tıklayınız.