Irak Direnişi İsrail'in Palmachim Hava Üssü’nü vurdu

img
Irak Direnişi İsrail'in Palmachim Hava Üssü’nü vurdu YDH

Irak Direnişi yaptığı açıklamayla, ramazan ayı boyunca operasyonlarını sürdüreceğini ve yoğunlaştıracağını vurguladı.




YDH- Irak İslami Direnişi, bugün erken saatlerde savaşçılarının insansız hava araçları (İHA) kullanarak İsrail’in derinliklerindeki 'Palmachim' Hava Üssü’nü hedef aldığını duyurdu.

Irak Direnişi yaptığı açıklamada, “Müslümanların kutsal ramazan ayı boyunca düşman kalelerini vurmak, işgale karşı koymak ve Gazze'deki halkı desteklemek amacıyla operasyonların ikinci aşamasını tamamlamak ve İsrail'in masum Filistinli sivillere yönelik katliamlarına yanıt vermek için operasyonlarının devam ettiğini ve yoğunlaştığını” bildirdi.

Direniş'in operasyonlarının ikinci aşaması, İsrail'in Akdeniz'deki deniz seyrüseferine abluka uygulanmasını ve İsrail limanlarının hizmet dışı bırakılmasını içeriyor.

Irak Direnişi salı günü de İsrail’in derinliklerindeki Ben Gurion Havaalanı'nı hedef almıştı.

Irak İslami Direnişi birkaç gün önce de işgal altındaki Hayfa'daki petrol rafinerilerini, işgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki bir İsrail istihbarat üssünü ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Roş Pinna havaalanındaki bir askeri bölgeyi hedef alan bir dizi operasyon gerçekleştirmişti.

Irak İslami Direnişi çatısı altında faaliyet gösteren el-Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kaabi 25 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Direniş'in ABD güçlerini ülkeden çıkarmak için operasyonlarını sürdüreceğini ve işgal altındaki Filistin'de İsrail hedeflerine saldırmaktan vazgeçmeyeceğini vurgulamıştı.

E-Kaabi ayrıca, "Irak'ı ABD varlığından kurtarma ve İsrail işgalini vurarak Filistin'i destekleme hedefinden vazgeçmeyeceğiz" demişti.



Makaleler

Güncel