Yemen, İsrail'in ticaretini vurmaya devam ediyor

img
Yemen, İsrail'in ticaretini vurmaya devam ediyor YDH

İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi, Yemen'in kıyı kenti Hudeyde'de iki geminin saldırıya uğradığını açıkladı.




YDH- İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi (UKMTO), Yemen'in kıyı kenti Hudeyde'nin batısında ve güneybatısında iki geminin saldırıya uğradığını ve saldırılar sonucunda bir ticari geminin hasar gördüğünü açıkladı.

UKMTO, ilk geminin Hudeyde'nin 50 deniz mili (58 mil) güneybatısında saldırıya uğradığını söyledi. Geminin sahibi, iki füzenin geminin üzerinden uçtuğunu ve uzakta patladığını, mürettebatın güvende olduğunu ve geminin zarar görmediğini söyledi.

UKTMO X'te yaptığı açıklamada, geminin bir sonraki uğrak limanına doğru yoluna devam ettiğini belirtti.

UKTMO yetkilisi, ikinci geminin Hudeyde'nin 76 deniz mili batısında saldırıya uğradığını ve kendisine isabet eden bir füze nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Yetkili şunları söyledi: "Ticari bir gemi bir füze tarafından vurulduğunu ve geminin biraz hasar aldığını bildirdi. Mürettebatın güvende olduğu ve geminin bir sonraki uğrak limanına doğru ilerlediği belirtildi."

Bildirilen olaylar, ABD-İngiltere koalisyonunun Yemen'in bazı vilayetlerindeki çeşitli bölgelere bir düzineden fazla hava saldırısı düzenlemesinden kısa bir süre sonra meydana geldi.

Bugün erken saatlerde ABD-İngiliz koalisyonu Yemen'in kuzeybatısındaki Hacce vilayetinin Kızıldeniz kıyısındaki Abs ilçesine üç hava saldırısı düzenledi.

Bu saldırı, Hudeyde vilayetinin 11 hava saldırısıyla hedef alınmasından saatler sonra gerçekleşti.

Amerikan-İngiliz koalisyonunun saldırısı el-Cah, el-Faza, Ras İsa ve Hudeyde Havaalanı bölgelerini hedef aldı.