İsrail, ABD'nin onayıyla bir katliama daha imza attı

img
İsrail, ABD'nin onayıyla bir katliama daha imza attı YDH

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail bombardımanı sonucunda 200'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını açıkladı.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Gazze'nin güneydoğusundaki Kuveyt Kavşağı yakınlarında yardım bekleyen insanları hedef alan İsrail bombardımanında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve birçoğu da yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail bombardımanı sonucunda 200'den fazla Filistinlinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Bakanlık, el-Şifa Tıp Kompleksi'ne 20 kişinin cansız bedeniyle birlikte 155 yaralının getirildiğini, Kemal Advan Hastanesi'ne ise hayatını kaybetmiş bir kişi ile altı yaralının ulaştığını belirtti.

Hayatını kaybeden diğer Filistinlilerin naaşlarının alınması ve yaralıların tahliyesi sürecinin, katliamın gerçekleştiği yerdeki zorlu saha koşullarına rağmen devam ettiğine dikkat çeken bakanlık, Gazze hastanelerine ulaşan yaralıların ciddiyeti nedeniyle ölü sayısında artış beklediğini ifade etti.

Helikopter saldırısının ardından binalara sığınan siviller İsrail topçusu tarafından vuruldu.

Bakanlık, Kuveyt Kavşağı'nda yaşananların, İsrail’in her an yeni bir korkunç katliam yapabileceğini gösterdiğini belirtti.

Bakanlık ayrıca, tıbbi kaynakların yetersizliği nedeniyle sağlık ekiplerinin Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere ulaşan yaralıların hacmi ve ciddiyetiyle baş edemediğini vurguladı.

Gazze'deki Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basel ise el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, İsrail topçularının Kuveyt Kavşağı'ndaki katliamından önce İsrail helikopterlerinin sivillere ateş açtığını söyledi.

Helikopter saldırısının ardından binalara sığınan sivillerin İsrail topçusu tarafından vurulduğunu kaydeden sözcü, çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını, durumun felaket olduğunu sözlerine ekledi.

Sözcü, birçok kişinin ağır yaraları ve sağlık ekiplerinin tüm yaralanmalara müdahale edememesi nedeniyle hastanelerde hayatını kaybettiğini vurguladı.

Dün de erken saatlerde yine İsrail güçleri Kuveyt kavşağında toplanan Filistinlilere ateş açarak yedi kişiyi öldürmüştü.

Filistinli gruplar katliamı kınadı

Çeşitli Filistinli gruplar İsrail'in Kuveyt kavşağında gerçekleştirdiği yeni katliamı kınadı.

Hamas yaptığı açıklamada, bu suçun İsrail'in açlık politikalarıyla karşı karşıya kalan sivilleri hedef alan katliamlar serisine eklendiğini söyledi.

Hareket, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'in, Filistin halkına karşı soykırım ve etnik temizlik çerçevesinde daha iğrenç suçlar işlemeye yeşil ışık yakan İsrail ordusuna karşı harekete geçmekte başarısız olduğunu vurguladı.

İsrail'in işlediği suçların, Biden yönetiminden tam destek aldığına ve bu yönetimin, suç örgütünü her türlü uluslararası hesap verebilirlikten koruduğuna dikkat çekildi.

Hamas, ABD silahları ve desteğiyle işlenen Nazi benzeri katliamların devamından Biden yönetimini sorumlu tuttu.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'ni bu soykırımı durdurmak için acilen müdahale etmeye, kara geçişlerinden yardım girişine izin vermeye ve İsrail’in iradesine ve faşist politikalarına boyun eğmemeye çağırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ise İsrail'in katliamını kınayarak bunu "ABD'nin onayıyla işlenen bir soykırım" olarak nitelendirdi.

FHKC, Filistin halkını, Arap ulusunu ve dünyanın özgür insanlarını cuma gününü meydanlarda kapsamlı bir eylem gününe dönüştürmeye çağırdı.

Bu arada Filistinli Mücahitler Hareketi, Nazi benzeri İsrail rejiminin Gazze'de kuşatma altındaki ve açlık çeken halka karşı sürdürdüğü soykırımdan ABD yönetimini, Batılı hükümetleri ve Arap rejimlerini sorumlu tuttu.

İşlenen suçu "suç ortağı, sessiz ve ihmalkâr her insan için bir utanç" olarak nitelendiren Mücahitler Hareketi, İsrail rejiminin sivilleri aç bıraktıktan sonra kasten öldürerek Gazze'yi yaşanmaz bir yer haline getirmeyi amaçladığını kaydetti.

Daha önce Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sadece son 24 saat içinde yedi katliam yaşandığını bildirmişti.

Bakanlığa göre, İsrail’in bu katliamları da 69 Filistinlinin ölümüne ve 110 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Ancak bu rakamlar verilirken, İsrail güçlerinin ambulansların ve sivil savunma ekiplerinin kendilerine ulaşmasını yasaklaması nedeniyle enkaz altında veya sokaklarda mahsur kalanların hesaba katılmadığının altı çizildi.

Geçtiğimiz şubat ayı sonunda, Gazze Şeridi'nde hüküm süren kıtlığın ortasında aileleri için un almaya çalışan Filistinlilere ateş açan İsrail güçleri 100'den fazla kişiyi öldürmüş ve bu katliam sonucunda yaklaşık 750 kişi de yaralanmıştı.

Bir Hamas yetkilisi, Londra merkezli New Arab haber sitesine verdiği röportajda "İşgalcilerin Gazze'deki el-Raşid Caddesi'nde yardım dağıtımı sırasında gerçekleştirdiği katliam ABD'den yeşil ışık aldı" demişti.

Yetkililer, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 341'e yükseldiğini, 73 bin 134 kişinin de yaralandığını kaydetti.



Makaleler

Güncel