Ensarullah’tan seri operasyon

img
Ensarullah’tan seri operasyon YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Hint Okyanusu ve Ümit Burnu üzerinden işgal altındaki Filistin'e giden ya da Filistin'den gelen İsrail gemilerini ve gemilerini hedef almaya başladı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'de ‘Pacific 01’ adlı İsrail gemisine karşı bir dizi uygun deniz füzesiyle bir operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yahya Seri ayrıca, Yemen insansız hava aracı biriminin Kızıldeniz'de bir Amerikan destroyerine karşı bir dizi insansız hava aracı kullanarak operasyon gerçekleştirdiğini ve tam isabetle vurduğunu duyurdu.

Yahya Seri, Yemen Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi'nin yeni açıklamasına ilişkin de "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail gemilerine, İsrail'le bağlantılı olanlara veya işgal altındaki Filistin limanlarına gidenlere yönelik operasyonlarının kapsamını Hint Okyanusu ve Ümit Burnu'nu da içerecek şekilde genişletmeye başladığını" duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bu bağlamda, herhangi bir İsrail gemisinin ya da işgal altındaki Filistin'deki limanlara giden veya limanlardan gelen herhangi bir geminin "meşru hedef" olarak kabul edileceği konusunda bir kez daha uyardı.

Seri, söz konusu operasyonlardan ayrı olarak, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin "Hint Okyanusu'nda üç İsrail ve Amerikan gemisine karşı bir dizi uygun deniz füzesi ve insansız hava aracı kullanarak üç operasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini" de açıkladı.

Yahya Seri, Yemen tarafından gerçekleştirilen operasyonların amacının "mazlum Filistin halkının zaferini desteklemek ve Yemen’e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına misilleme" olduğunun altını çizdi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, dün akşam yaptığı haftalık konuşmasında Yemen ordusunun operasyonlarını genişleteceğini açıklamıştı.