Ahmedinejad’dan Heniye’ye güçlü destek

img
Ahmedinejad’dan Heniye’ye güçlü destek YDH

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile yaptığı görüşmede




SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile yaptığı görüşmede Filistin halkının direnişinin Filistin’e nihai zaferi kazandıracağını söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre cumartesi günü Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile görüşen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, uydurma ve yapay bir rejim olarak nitelediği İsrail’in en büyük destekçileri olan ABD ve İngiltere’nin, artık İsrail’in faydasından ve hayatını sürdürebileceğinden kuşkuya düştüğünü belirterek “Siyonist rejimin Filistin halkına ve hükümetine yönelik baskıları devam edemeyecektir” dedi.

 

“Bu uydurma rejimin en önemli hamisi olan ABD, zayıflamakta ve çökmektedir, İslam düşmanlarının Filistin halkının direnişini kırma yönündeki komploları başarısız olacaktır” diyen Ahmedinejad, günümüzde İslam’ın yeniden dirildiğini belirterek Hamas’ın parlamento seçimlerini kazanmasının ve hükümet kurmasının çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

 

Filistin’de Hamas’la birlikte İslami bir hükümet kurulmuş olmasını Filistin halkının İslam’a yönelişinin bir göstergesi olarak niteleyen Ahmedinejad, “Filistin halkı engin İslam ümmeti okyanusunun bir parçası olarak işgalci Siyonist rejime karşı nihai zaferi kazanacaktır” dedi.

 

Bölgede Şii Sünni ihtilafının ABD ve İsrail’in bir komplosu olduğunu ve Müslümanlar üzerinde sulta kurmak için bir siyasi oyun oynandığını belirten Ahmedinejad, “Müslüman milletler arasında vahdeti gerçekleştirmek ve başta Filistin, Lübnan, Irak ve Afganistan olmak üzere dünyanın her noktasındaki Müslümanların haklarını korumak için dini müştereklere yönelmek gerekir” dedi.

 

Filistin’i İslam bedeninin ayrılmaz ve aziz bir parçası olarak niteleyen Ahmedinejad, “İran halkı ve devleti, dünyadaki diğer özgürlükçü ve bağımsız ülkelerle birlikte Kudüs kurtarılıncaya kadar Filistinli direnişçilerin yanında yer alacak ve Filistinlilere hiçbir desteği esirgemeyecektir” diye konuştu.

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniye de Filistin’de halkın seçtiği hükümetin geçen yıllar boyunca intifadada dökülen kanların bir semeresi olduğunu söyledi ve “Filistin hükümeti işgalci rejimi tanımayarak direnişin Filistin halkının kesin hakkı olduğunu ve Filistin ideallerinin gerçekleştirilmesi ve Kudüs’ün özgürleştirilmesi için bu sahte rejimle yapılmış zalimce ve gayri adil anlaşmaları ilga edeceğini vurgulamıştır” dedi.

 

Filistin meselesine verdiği destekten dolayı, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’ye, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a ve İran halkına teşekkür ettiğini belirten Heniye, ”İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Filistin davasına verdiği açık ve mantıklı desteği ve kahramanca tutumları, tüm dünyada Müslümanların izzeti ve onuru olmuş, Filistinli direnişçileri de mutlu etmiştir” dedi.

 



Makaleler

Güncel