Suudi kraliyet ailesinden şaşırtan çıkış

img
Suudi kraliyet ailesinden şaşırtan çıkış YDH

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu, Suudi kraliyet ailesinden bir kaynağın, İsrail’le ilişkilerini normalleştiren Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerini “hain” olarak tanımladığını iddia etti.




YDH- İsrail medyası KAN’ın haberine göre, Suudili bir kaynak Hamas, Hizbullah, Yemen ve İran liderlerini “kahraman” olarak, İsrail’le ilişkilerini normalleştiren Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerini ise "hain" olarak tanımladı.

Bu yorumlarda bulunan kaynağın, Suudi kraliyet ailesinden olduğunu vurgulayan İsrail kamu yayın kuruluşu, Suudi Arabistan'ın sabrını yitirdiğini belirtti.

KAN’a göre Riyad, davayı çözme konusunda son derece kararlı olduğu için Filistin devleti meselesinde uzlaşma niyetinde değil.

Suudi kraliyet ailesinden gelen yorumu değerlendiren İsrailli bir yorumcu, Suudi Arabistan'ın, ortaya çıkma ihtimali yüksek olan yeni bir savaştan dolayı, Gazze'nin yeniden inşasına yatırım yapmayacağını belirtti.

Riyad’ın özellikle kapsamlı bir barış anlaşması yoluyla barışı sağlamaya odaklandığı vurgulandı.

KAN ayrıca, topun artık İsrail'in sahasında olduğunun altını çizdi.

KAN’da yer alan haberin başka bir bölümünde, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun "koalisyon ve hükümet içindeki aşırıcı gündemin esiri" olduğu belirtildi.

Bu durumu “sürdürülemez” olarak değerlendiren İsrail medyası, dünyadaki savaş söyleminin, Filistinliler lehine değiştiğini savundu.