Suriye ordusu, İdlib'in güneyinde HTŞ'yi pusuya düşürdü

img
Suriye ordusu, İdlib'in güneyinde HTŞ'yi pusuya düşürdü YDH

Suriye ordusu, İdlib'in güneyinde Heyet Tahrir eş-Şam örgütünün grubunu mevzilerine doğru ilerlemeye çalışırken pusuya düşürdü.




YDH - Suriye ordusu, İdlib'in güneyindeki Cebel ez- Zaviye ekseninde Selefi cihatçı Heyet Tahrir eş-Şam'a (HTŞ) bağlı bir hücreyi pusuya düşürerek tüm teröristleri öldürdü.

El-Meyadin kanalının kaynakları, hücrenin Cebel ez-Zaviye'deki Kefr Nebl'in kuzeybatısında Suriye ordusu mevzilerine doğru ilerlemeye çalıştığını belirtti.

Bunu takiben kaynaklar, Türkistan İslam Partisi'ne bağlı bir grubun öldürülen teröristlerin cesetlerini almak için ilerlemeye çalıştığını ekledi. Bu grup da pusuya düşürüldü, birçoğu ya öldürüldü ya da yaralandı ve bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

Öte yandan HTŞ lideri Ebu Muhammed el-Colani, örgüt içindeki güvenlik aygıtından sorumlu yetkili Ebu Ahmed Hudud'u aygıtın liderliğinden ayırma ve yerine Ebu Abdullah Hurras'ı atama kararı alarak 'güvenlik aygıtındaki' ilk değişikliği gerçekleştirdi.

Bu gelişme, Colani'nin devrilmesi ve örgüt içindeki güvenlik aygıtının lağvedilmesi talebiyle düzenlenen protestoların devam ettiği bir döneme denk geldi.

Ebu Ahmed Hudud, Colani'nin geçtiğimiz ekim ayında üst düzey örgüt liderlerini 'vatana ihanet ve yabancı istihbaratla iş yapmakla' suçladığı tutuklama kampanyasının sorumlusu olarak görülüyor.

Pazartesi gecesi, HTŞ'nin kontrolü altındaki Cebel ez-Zaviye'nin köy ve kasabalarında şiddetli gösteriler gerçekleşti.

Göstericiler, Colani'nin devrilmesi, sorumlu tutulması, güvenlik aygıtının lağvedilmesi, hapishanelerdeki tutukluların serbest bırakılması ve Suriye'nin kuzeybatı bölgesini yönetecek bir meclisin kurularak örgütün yönetim üzerindeki tekeline son verilmesi taleplerini yinelemişti.



Makaleler

Güncel