Irak direnişi İsrail donanma üssünü vurdu

img
Irak direnişi İsrail donanma üssünü vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, İsrail rejiminin Eylat kentindeki deniz kuvvetleri üsünü vurdu.




YDH- Irak İslami Direnişi, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamayla işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail rejimine ait hayati bir hedefe uygun silahlarla saldırdığını duyurdu.

Saat, 02.30 sıralarında İsrail medyası Eylat'taki deniz kuvvetleri üssüne kamikaze İHA'sı isabet ettiğini duyurdu.

Irak İslami Direnişi, yaptığı açıklamada, bu operasyonun işgale karşı devam eden direnişi çerçevesinde, Gazze'deki Filistin halkına destek vermek ve İsrail rejiminin onlara karşı yaptığı katliamlara cevaben gerçekleştiğini ifade etti.

İsrail medyası, Eylat'ta füze veya İHA düşmesi üzerine sirenlerin çaldığını, saldırıya hedef olan yerde yangın çıktığını ve itfaiye ekiplerinin bölgeye yöneldiğini bildirdi. 

Filistinli Gazeteci Suheyb Musaleme, İbranice kaynaklardan naklen Eylat'taki donanma üssünde şiddetli bir patlama meydana geldiğini ve burada yangın çıktığını bildirdi.

Özel kaynaklar ise Irak'taki direniş gruplarından Nuceba Hareketi'nin radar ve hava savunmasını aşma kabiliyetine sahip 3 gelişmiş İHA ile saldırı gerçekleştirdiğini ve bunların Ürdün ve İsrail hava savunmasını aşmayı başardığını bildirdi.

Irak İslami Direnişi, dün de Lübnan sınırındaki Celile'deki Eilaboun'da hayati bir hedefe insansız hava araçlarıyla saldırı yaptığını açıklamıştı. 

Bu saldırılardan önce, Seyyidu’ş Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Alaa el-Velai, Irak direnişinin ikinci aşamada İsrail rejiminin Akdeniz'deki limanlarını, uçaklarını ve petrol rafinerilerini vuracağını duyurdu. 

 



Makaleler

Güncel