Netanyahu, ABD'ye açık büfe gibi davranıyor

img
Netanyahu, ABD'ye açık büfe gibi davranıyor YDH

Siyonist rejim, ABD'nin sunduğu alternatiflerde işine geleni seçiyor ve eylemlerinin sonuçlarını Biden yönetiminin üzerine yıkıyor.




YDH - El-Meyadin televizyonunun internet sitesinde Cemal Kanc imzasıyla yayımlanan makalede, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'nin sunduğu alternatiflere 'açık büfe' gibi davrandığı ve Gazz'deki suçlarının sorumluluğunu Joe Biden yönetiminin üzerine yıktığı belirtildi.

24 Mart Pazar günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Netanyahu'yu insanların Refah'tan tehcir edilmesinin 'savaş suçu' teşkil edeceği konusunda uyarmıştı.

Neredeyse eş zamanlı olarak ve geçmişteki tutumundan önemli bir sapma göstererek ABD, Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını öngören bir BM Güvenlik Konseyi kararını veto etmekten kaçınmıştı.

Beyaz Saray, daha sonra Netanyahu'yu yatıştırmak ve biletini iptal ettiği İsrail heyetinin Washington'a getirilmesi için uğraşmaya başladı.

Makalede, "Netanyahu, özellikle de Siyonist rejimin ABD dış yardımlarından en çok faydalanan ülke olduğu ve ABD ordusunun envanterine girer girmez en son silah teknolojisine erişim sağladığı düşünüldüğünde, ABD müttefikleri arasında benzeri görülmemiş bir şekilde Biden'ın burnunu sürttü," denildi.

1967'de İsrail Güvenlik Bakanı Moşe Dayan, kendisini ziyaret eden Amerikalı bir Siyonist lidere şöyle demişti: "Amerikalı dostlarımız bize para, silah ve tavsiye öneriyor. Parayı alıyoruz, silahları alıyoruz ve tavsiyeleri reddediyoruz."

Makalede, "Netanyahu, Amerikalı yetkilileri diğer tüm İsrailli liderlerden daha fazla beceriksiz ve zayıf göstererek onları küçük düşürme ve nihayetinde onlar üzerinde kontrol kurma sanatında ustalaştı," değerlendirmesi yapıldı.

Diğer yandan makalede, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail ziyaretlerine de dikkat çekildi:

"Blinken, Suudi Arabistan'dan ABD'nin krallık ile Siyonist varlık arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarının bir parçası olarak gelmiş olsa da, işgal rejiminin Refah planlarına ilişkin endişelerini dile getirdiğinde Netanyahu, ABD'nin İsrail soykırımının Suudi normalleşmesiyle ödüllendirilmesine yönelik sancılarını umursamadı."

Haberlere göre, Netanyahu kendini haklı gören bir tavırla Blinken'e "ABD'nin Refah saldırısına destek vermesi memnuniyetle karşılanır ancak buna gerek yoktur," diyerek kestirip atmıştı.

Makalede, "Bu bağlamda, ABD yönetimi ve eski Genelkurmay Başkanı ve şimdiki Savaş Kabinesi Bakanı Gadi Eisenkot gibi İsrailli askeri liderler, Netanyahu'nun Refah'ı işgal ederek 'mutlak zafer' kazanacağı iddiasının saçmalık olduğuna inanıyor," vurgusu yapıldı.

Makalede, "Netanyahu, ABD'nin tutumundan bağımsız olarak, Amerikan tavsiyelerine açık büfe gibi davranıyor, işine gelenleri seçiyor ve eylemlerinin sonuçlarını ABD'nin üzerine yıkıyor," ifadeleri kullanıldı.