İran: İsrail’i biz cezalandıracağız
İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei, İsrail rejiminin İran’ın Şam büyükelçiliğine yaptığı saldırıdan dolayı cezalandırılacağını açıkladı.
YDH- İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei, İsrail rejiminin dün İran’ın Suriye büyükelçiliğine yaptığı saldırıda hayatını kaybeden komutanlarla ilgili bir taziye mesaji yayımladı.
Dünkü saldırıda hayatlarını kaybeden General Muhammed Rıza Zahidi, General Muhammed Hadi Hac Rahimi ve beraberindekiler için rahmet ve başsağlığı dileklerini ileten Ayetullah Hamenei, İsrail rejimine pişman olacağı bir cevap verileceğini söyledi.
İran Devrim Lideri Ayetullah Hamenei, “İğrenç rejim, bizim yiğitlerimizin eliyle cezalandırılacaktır. Allah’ın izni ve yardımıyla onları bu ve benzeri cinayetlerinden pişman edeceğiz” dedi.
İran, İsrail rejiminin daha önce Suriye’de görev yapan askeri danışmanlarına yönelik saldırılarına doğrudan cevap vermemişti.
İsrail rejiminin mevcut hükümetinin dışarıda ve iç kamuoyunda uğradığı baskılardan dolayı savaşı genişleterek Amerika’yı savaşa çekmek istediğini belirten İranlı yetkililer, İsrail saldırılarına karşılık vermemeyi “stratejik sabır” diye niteliyordu.
İlgili Haberler
İran, Fairford suçlamalarını reddedip Londra’dan kanıt istedi
13 Ekim 2026 09:17
İran: Hürmüz’ü kapatmak ve Hürmüz'ü yönetmek iki ayrı şey; biz yönetec…
12 Ekim 2026 20:53
İran yeni silahlar geliştiriyor
12 Ekim 2026 20:37
Azizi: Güneydoğuda güvenliği bozan girişimlere izin vermeyeceğiz
12 Ekim 2026 20:35
