İran: İsrail’i biz cezalandıracağız

img
İran: İsrail’i biz cezalandıracağız YDH

İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei, İsrail rejiminin İran’ın Şam büyükelçiliğine yaptığı saldırıdan dolayı cezalandırılacağını açıkladı.




YDH- İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei, İsrail rejiminin dün İran’ın Suriye büyükelçiliğine yaptığı saldırıda hayatını kaybeden komutanlarla ilgili bir taziye mesaji yayımladı.  

Dünkü saldırıda hayatlarını kaybeden General Muhammed Rıza Zahidi, General Muhammed Hadi Hac Rahimi ve beraberindekiler için rahmet ve başsağlığı dileklerini ileten Ayetullah Hamenei, İsrail rejimine pişman olacağı bir cevap verileceğini söyledi.

İran Devrim Lideri Ayetullah Hamenei, “İğrenç rejim, bizim yiğitlerimizin eliyle cezalandırılacaktır. Allah’ın izni ve yardımıyla onları bu ve benzeri cinayetlerinden pişman edeceğiz” dedi.

İran, İsrail rejiminin daha önce Suriye’de görev yapan askeri danışmanlarına yönelik saldırılarına doğrudan cevap vermemişti.

İsrail rejiminin mevcut hükümetinin dışarıda ve iç kamuoyunda uğradığı baskılardan dolayı savaşı genişleterek Amerika’yı savaşa çekmek istediğini belirten İranlı yetkililer, İsrail saldırılarına karşılık vermemeyi “stratejik sabır” diye niteliyordu.

  



Makaleler

Güncel