Beyaz Saray: İsrail'in güney Gazze'den çekilmesi toparlanma maksatlı

img
Beyaz Saray: İsrail'in güney Gazze'den çekilmesi toparlanma maksatlı YDH

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin güneyinden çekilmesinin birliklerin yeniden organize olmasına yönelik olduğunu söyledi.




YDH - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Siyonist rejimin soykırım harekatını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyinden asker çekmesini yorumladı.

Kirby, ABC'de yayınlanan This Week programına verdiği demeçte, söz konusu adımın yeni bir saldırının başlangıcına yönelik bir sinyalden ziyade birliklerin dinlenmesi ve yeniden organize olması amacıyla atıldığını öne sürdü.

Kirby, "Dört aydır sahadalar, aldığımız haberlere göre yoruldular ve toparlanmaya ihtiyaçları var. Şu anda bunun bize tam olarak ne anlattığını söylemek zor," ifadelerini kullandı.

Sözcü, "Kamuoyuna yaptıkları açıklamalardan anladığımız kadarıyla, bu gerçekten dört aydır sahada olan bu birliklerin dinlenmesi ve toparlanmasıyla ilgili ve bunun, birlikler açısından yaklaşan yeni bir harekatın göstergesi olduğunu söyleyemeyiz," yorumunu yaptı.

Haberlere göre İsrail ordusunun, aralarında 7. Zırhlı Tugayın da bulunduğu üç tugaydan oluşan 98. Tümeni, dört ay süren çatışmaların ardından Han Yunus'tan çekildi.

Bu, kara işgalinin başlamasından bu yana gerçekleşen ilk çekilme oldu.

Diğer yandan İsrail basını, Gazze Şeridi'nde sadece bir tugayın, Nahal Tugayı'nın kaldığını bildirdi.

Tugayın ana görevinin Netzarim Koridorunu (749. Rota) güvence altına almak ve tehcir edilen Gazze sakinlerinin kuzey bölgesine dönüşünü engellemek olduğu ifade edildi.



Makaleler

Güncel