İsrail soykırımını finanse eden İngiliz 'hayır kurumları'

img
İsrail soykırımını finanse eden İngiliz 'hayır kurumları' YDH

Devlet politikası olarak Siyonist rejime şimdiye dek koşulsuz destek sunan İngiltere'nin İsrail'e yardım eden 'hayır kurumları' belgelendi.




YDH - İsrail Askerleri Derneği'nin merkezi işgal altındaki Filistin'de ve doğrudan İsrail ordusu askerlerine ve birliklerine bağış yapılabilecek tek yol olduğunu iddia ediyor.

Söz konusu bağışlar, Filistin'deki Siyonistlerin yanı sıra ABD, Kanada, Brezilya, Meksika, Fransa ve İngiltere'den geliyor.

İsrail Askerlerinin Refahı Derneği'nin (AWIS) Birleşik Krallık'taki Dostları, yasalar gereği 'kamu yararı gözetmekle' yükümlü olan kayıtlı bir hayır kurumu olduğunu öne sürüyor.

Vakfın 'hayırsever' amaçları arasında eğitimin ilerletilmesi ve işgal güçlerinin dinlenmesi için tesisler sağlanması mevcut.

Vakıf, bunu mobil Sinagoglar, yaralı soykırımcılara özel dinlenme tesisleri, ücretsiz tatiller, ücretsiz öğrenci bursları, mobil spor salonları ve dinlenme ve eğlenme tesisleri sağlayarak yapıyor.

Sağlanan 'yardımlar' arasında, geçen yıl mayıs ayında Facebook'ta bir video ile tanıtılan yüzme havuzları da yer alıyor. Videoda AWIS, 'topçu birliklerinin eğitim üssü için çölün ortasında bir yüzme havuzu oluşturduklarını' söylüyor. Bu arada Gazze'nin içme suyu beş aydan uzun bir süredir kesik.

AWIS, ayrıca her yıl soykırımcı işgal kuvvetlerine katılacak 30 bin asker için bir 'askere alma festivali' düzenliyor.

AWIS Komisyonu tarafından yayımlanan kılavuzda, 'hayır kurumlarının amaçlarından kaynaklanan herhangi bir zarar ya da hasarın faydadan daha ağır basmaması gerektiğinin' yasal bir gereklilik olduğu belirtiliyor.

Vakfın mütevelli heyeti arasında, İslam ve Müslümanlar hakkında nefret dolu görüşlere sahip olduğu söylenen eski bir İngiliz askeri olan Albay Richard Kemp de yer alıyor.

Aralık ayında BBC, Kemp ile AWIS mütevellisi olarak rolüne atıfta bulunmadan mülakat yaptığı için eleştirilmişti.

Yakın zamanda İsrail basınına verdiği mülakatta da Kemp, Gazze'de sivillerin öldürülmesini 'gerekli' olarak tanımlamıştı.

Bir diğer mütevelli Josh Swidler ise finans sektöründe Teamshares adlı bir firmada çalışıyor. Swidler'in daha önce İslamofobik İngiliz düşünce kuruluşlarının ABD'deki bağış toplama organizasyonu olan Henry Jackson Society Inc'in iki yöneticisinden biri olduğu ortaya çıktı.

Press TV'den David Miller, son yirmi yılda UK AWIS'e bağış yapan yaklaşık yirmi İngiliz hayır kurumunun izini sürdü.

Bu kuruluşlar incelendiğinde, çeşitli Siyonist amaçlara bağış yapma eğiliminde oldukları görüldü. Araştırmada, özellikle de hangi alıcıların doğrudan işgal kuvvetlerini, yasa dışı yerleşimleri, Yahudi üstünlükçü tarikatları ya da İslamofobik düşünce kuruluşlarını desteklediği masaya yatırıldı.

Araştırma, Powerbase veritabanında "Birleşik Krallık'taki AWIS destekçileri' başlığı altında bir tablo halinde sunuluyor. Buradaki veri noktaları aynı zamanda Powerbase sitesindeki her bir hayır kurumunun profillerine ve ilgili başlıca kişilere ve paralarını nasıl kazandıklarına da bağlantı veriyor.

Hayır kurumlarının listesi aşağıdaki gibi:

- A. M. Charitable Trust

- C H (1980) Charitable Trust

- David ve Ruth Lewis Ailesi Hayırseverlik Vakfı

- Denise Cohen Hayırseverlik Vakfı

- G. R. P. Hayırseverlik Vakfı

- Gerald ve Gail Ronson Aile Vakfı

- Jack Goldhill Hayırseverlik Vakfı

- Lawson Beckman Hayırseverlik Vakfı

- Loftus Hayırseverlik Vakfı

- Aile Vakıfları

- R ve S Cohen Vakfı

- Rosenblatt Ailesi Hayırseverlik Vakfı

- Stanley ve Zea Lewis Aile Vakfı

- J E Joseph Hayırseverlik Vakfı

- The Locker Vakfı

- Maurice Hatter Vakfı

- The Peltz Trust (Feshedildi Haziran 2023)

- The Phillips and Rubens Charitable Trust

- The Phillips Family Charitable Trust

- Wigoder Aile Vakfı

AWIS'e bağışta bulunan ve adı verilen yirmi hayır kurumundan beşi, dört finansman kategorisinin her birine para gönderiyor.

Gerald ve Gail Ronson Aile Vakfı, İngiltere'de 250'den fazla BP ve Esso servis istasyonunu işleten Rontec şirketini yöneten hüküm giymiş dolandırıcı Gerald Ronson tarafından kuruldu.

Ronson, ayrıca Siyonist rejimin İngiltere'deki odaklarını yöneten, Siyonizm karşıtı Yahudiler hakkında casusluk yapan ve Siyonist rejimin politikaları doğrultusunda anti-Semitizm ile anti-Siyonizmi kasıtlı olarak aynılaştıran Community Security Trust'ın da kurucusu.

Ronson, 1994 yılında kurulan CST ve ondan önce de selefi olan Grup İlişkileri Eğitim Vakfı aracılığıyla onlarca yıldır Mossad ile iş birliği yapıyor.

CST'nin hayırsever amaçlarından biri 'araştırmayı teşvik etmek' ve 'aşırıcılık hakkında kamu eğitimini desteklemek' olduğu iddia ediliyor.

Ancak pratikte Ronson, aile vakfı aracılığıyla Siyonist ırkçılığı teşvik ediyor. AWIS'e ek olarak fon alanlar arasında şunlar yer alıyor:

- Ronson'un 40 yılı aşkın süredir desteklediği aşırı Habad tarikatı.

- Her ikisi de Filistin'de etnik temizlik ve yasa dışı yerleşim faaliyetlerini desteklemekle meşgul olan Yahudi Ulusal Fonu ve Yeruşalim Vakfı.

- İslamofobik düşünce kuruluşları Civitas ve Policy Exchange.

Bu bağışlar, Ronson'ın aşırıcılığa ve soykırıma karşı çıkmak yerine pratikte bunları desteklediğinin bir başka ispatı.

Loftus Charitable Trust, saatçilik firması Accurist'ten para kazanan Loftus ailesi tarafından kuruldu.

Aile 2014 yılında firmayı Sekonda'ya sattı. AWIS'in yanı sıra aşırılıkçı Siyonist tarikat Habad Lubaviç ve İslamofobik düşünce kuruluşu Henry Jackson Society'yi de finanse ediyor.

Siyonist sermayedarların dar ve birbiriyle sıkı bağlantılı dünyasının ilginç bir işareti de Loftus ailesinin Accurist'i sattığı Sekonda'nın ana şirketi Time Products'ın sahibinin Marcus Margulies olması.

Margulies'in aile vakfı da 2021 yılında 2,25 milyon pound verdiği Yerulaşim Vakfı aracılığıyla yasa dışı yerleşimlere bütçe sağlıyor.

Loftus Vakfı, ayrıca Community Security Trust, Jewish Leadership Council, Mitzvah Day, Stand With Us, UK Friends of IDC ('İsrail'deki' tek özel üniversite), (UK Lawyers for Israel adlı avukatlık bürosunu destekleyen) UKLFI Charitable Trust, Union of Jewish Students, United Jewish Israel Appeal, Zionist Federation gibi soykırımcı Siyonist grupların uzun bir listesine bağışta bulunuyor.

David and Ruth Lewis Family Charitable Trust, River Island giyim zincirinin sahibi olan Lewis ailesi tarafından kuruldu. Vakıf, aynı zamanda İslamofobik düşünce kuruluşu Policy Exchange'i ve Kudüs Vakfı ve Yahudi Ulusal Fonu aracılığıyla yasa dışı yerleşimleri finanse ediyor.

Bunun yanında vakıf, Campaign Against Antisemitism, Community Security Trust, Jewish Leadership Council, Palestinian Media Watch, One Voice Europe ve United Jewish Israel Appeal gibi bir dizi aşırı Siyonist örgütü de finanse ediyor.

The Family Foundations Trust, İngiliz emlak yatırımcısı Richard Mintz tarafından kuruldu. Bu hayır kurumu AWIS'i ve İsrail ordusunu destekleyen bir başka hayır kurumu olan Beyt Halohem'i finanse etti.

Diğer yandan Habad Lubaviç tarikatını, İslamofobik düşünce kuruluşu Henry Jackson Society'yi ve Community Security Trust'ı da finanse etti. Richard'ın oğlu ve hayır kurumu mütevellisi Joshua, askerlerin işgal kuvveteri adına 'dijital elçiler' olabildiği çevrim içi bir platform olan Friend-a-Soldier adlı internet sitesinin kurucularından.

Phillips & Rubens Charitable Trust, 1969 yılında muhasebeci Michael Phillips ve eşi Ruth tarafından kuruldu. Phillips o dönemde, merhum Stuart Young ile birlikte yönettiği Hacker, Rubens, Phillips & Young adlı muhasebe firmasının ortağıydı.

Stuart Young, daha sonra Margaret Thatcher tarafından BBC'nin şefliğine atanacaktı ve bir zamanlar Müslüman karşıtı düşünce kuruluşu Policy Exchange'i finanse eden Peter Cruddas Vakfı'nın mütevelli heyetine başkanlık eden David (daha sonra Lord) Young'ın kardeşiydi.

Lord Young ve Michael Phillips, aynı zamanda Phillips & Rubens Charitable Trust ve çok sayıda başka Siyonist ve/veya muhafazakar vakfın da mütevellisi olan avukat Martin Paisner ile birlikte Stuart Young Vakfı'nın mütevellileri.

Vakıf, 2009 yılından bu yana AWIS aracılığıyla işgal kuvvetlerine bağışta bulunuyor. Ayrıca hem İsrail'in silah firmalarında hem de işgal kuvvetlerine personel yetiştiren bir 'eğitim' grubu olan İngiliz ORT'ye de bağış yapıyor.

UK AWIS, halihazırda Birleşik Krallık'taki hayır kurumlarını düzenleyen Charity Commission tarafından soruşturma altında.

AWIS'in yanı sıra, Siyonist işgal kuvvetlerine her yıl başka hayır kurumları tarafından milyonlarca dolar fon sağlanıyor. Bu hayır kurumları hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok.

Palestine Declassified, Beyt Halohem adlı bu hayır kurumlarından biri hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıkardı. Beyt Halohem, 'İsrail devletini korumak' adına para toplamaya adanmış bir kurum.

Hayır kurumunun amaçları arasında 'İsrail'deki bireylerin maruz kaldığı olumsuz fiziksel ve ruhsal etkilerin' giderilmesi de yer alıyor. Açıkça belirtilmiyor ama belirtilen şahısların Filistinli sivilleri içermediği açık. Beyt Halohem'in söylediği gibi, adı 'kelimenin tam anlamıyla' 'savaşçıların evi' anlamına geliyor.

Hayır kurumunun başkanı, son derece zengin Wolfson ailesinden Andrew Wolfson. Aile, en çok Next perakende imparatorluğunun sahibi olmasıyla tanınıyor.

Charles Wolfson Hayırseverlik Vakfı adını 1970 yılında ölen büyükbabasından aldı. Diğer mütevelliler arasında Next plc'nin İcra Kurulu Başkanı olan kardeşi (Lord) Simon Wolfson ve İsrail lobisinin önemli aktörlerinden (Lord) Jon Mendelsohn bulunuyor. Hayır kurumu, 2018'den bu yana Beyt Halohem'e 600 bin pound'un üzerinde yardımda bulundu.

Hayır kurumu, ayrıca Civitas ve Policy Exchange gibi İslamofobik düşünce kuruluşlarını finanse ederek Müslümanlara karşı ırkçılığın teşvik edilmesine yardımcı oluyor.

Bununla beraber Doğu Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerine ve etnik temizliğe doğrudan katılan Yeruşalim Vakfı'nı da finanse ediyor.

Palestine Declassified'ın araştırması Beyt Halohem'in yukarıda bahsi geçen Denise Cohen Charitable Trust, Family Foundations Trust, Gerald and Gail Ronson Family Foundation, Loftus Charitable Trust ve The Locker Foundation gibi bir dizi başka Siyonist aile vakfından da fon ve destek aldığını ortaya koyuyor.

Diğer hayır kurumları arasında The Pears Family Charitable Foundation, Exilarch's Foundation ve Bluston Charitable Settlement yer alıyor.

The Pears Family Charitable Foundation, bir zamanlar BBC'nin bir tüketici programının izleyicileri tarafından Birleşik Krallık'taki en kötü ev sahibi seçilen Pears kardeşler tarafından yönetiliyor.

Bu vakıf aynı zamanda İslamofobik düşünce kuruluşu Civitas ve Policy Exchange, Hıristiyan ve Yahudilerin Siyonist Konseyi, Yahudi Liderlik Konseyi, Yahudi Öğrenciler Birliği, United Jewish Israel Appeal ve Mitzvah Day UK, Solutions Not Sides, The Abraham Fund Initiatives gibi normalleştirici hayır kurumlarını da finanse ediyor.

Aynı zamanda, son zamanlarda New York'taki küresel merkezlerinin altında yasa dışı olarak kazılmış tünellerle gündeme gelen aşırı Siyonist Habad Lubaviç tarikatını da finanse etti.

Exilarch Vakfı, 2017-18 döneminde 121,9 milyon pound'luk varlık kaydeden emlak firması Monopro'yu işleten emlak kralı David Dangoor tarafından yönetiliyor.

Dangoor'un vakfı, aynı zamanda İslamofobik düşünce kuruluşu Henry Jackson Society'yi ve Doğu Kudüs'teki etnik temizliği Yeruşalim Vakfı'nın yanı sıra Community Security Trust, Faith and Belief Forum, Tony Blair Institute, Union of Jewish Students, İsrail yanlısı Jewish Leadership Council ve ülkedeki en büyük Siyonist yardım kuruluşu olan United Jewish Israel Appeal aracılığıyla finanse ediyor.

Bluston Charitable Settlement, 1990'larda Siyonist vakıf New Israel Fund UK'i kuran ve yöneten, özel sermaye şirketi Regent Capital'in ortak yöneticisi Anna Josse tarafından yönetiliyor.

Josse, aynı zamanda bir dizi Siyonist ve diğer hayır kurumu için faaliyet gösteren bir hayır kurumu olan Prism the Gift Fund'ın yönetimine de yardımcı oluyor. Josse, Manchester Üniversitesi mezunu (İsrail'de bir ilahiyat fakültesinde eğitim aldıktan sonra) ve eski JSoc başkanı.

Bluston, Beyt Halohem aracılığıyla soykırımı finanse etmenin yanı sıra, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Yeruşalim Vakfı ve Yahudi Ulusal Fonu aracılığıyla etnik temizliği finanse ediyor.

Beyt Halohem UK'in internet sitesindeki referanslar arasında, aşırı Siyonist ve eski İşçi Partisi milletvekili Ian Austin'in sosyal medyada Gazze'ye atıfta bulunan ve 'İsrail'in işlerini bitirmesine izin verin' yazan bir profil resmi de yer alıyor.

Genel olarak Beyt Halohem, İngiliz hayırseverlik yasasını ihlal eder biçimde Gazze'deki soykırımcı işgal kuvvetlerini desteklemeye adanmış durumda.



Makaleler

Güncel