Filistinli gruplar Dakka'nın yasını tutuyor

img
Filistinli gruplar Dakka'nın yasını tutuyor YDH

FHKC, “Şehit Velid Dakka'nın Filistin Esir Hareketi'nin önde gelen liderlerinden ve düşünürlerinden biri olduğunu” söyledi.




YDH- El-Meyadin’in, Filistin Direniş gruplarının, uzun bir hastalık mücadelesinin ardından tıbbi ihmal politikası nedeniyle pazar günü İsrail Assaf Harofeh Hastanesi’nde hayatını kaybeden tutuklu Velid Dakka'nın yasını tuttuğunu bildirdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Dakka'yı "devrimci lider" olarak tanımladı ve Filistin Esir Hareketi'nin önde gelen isimlerinden, liderlerinden ve düşünürlerinden biri olduğunu teyit etti.

FHKC yaptığı açıklamada, “Dakka'nın tutukluların yaşamları ve devrimci ruhları üzerindeki etkisi bakımından eşsiz, zengin ve kendine özgü bir entelektüel ve edebi deneyime sahip olduğunu” vurguladı.

Cephe, “şehidin hapishane edebiyatının en önde gelen sembollerinden biri olduğunu” ve “Filistin, Arap ve uluslararası kütüphanelere önemli entelektüel ve edebi çalışmalarla katkıda bulunduğunu” da sözlerine ekledi.

FHKC Dakka’nın, “1948'de işgal edilen Filistin topraklarında İsrail işgalinin uygulama ve ihlallerine karşı ön saflarda yer alan önde gelen ulusal liderlerden ve tutuklulardan biri olduğunu” ve “Esir Hareketi'nin tüm savaşlarında yer aldığını” bildirdi.

Hamas hareketi de yaptığı açıklamada, Dakka'nın yasını tuttu ve özgürlüğe kavuşana kadar tutuklularla olan ahdini yenilediğinin altını çizdi.

Hamas'ın Şehitler, Yaralılar ve Mahkumlar Ofisi Başkanı, “İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in tutuklulara karşı işlediği ve sonuncusu Velid Dakka'nın şehit edilmesi olan suçların, arabulucuların çabalarını engelleme ve önlerine engeller koyma girişimi olduğuna” dikkat çekti.

Benzer şekilde, Filistin İslami Cihad hareketi de “Dakka'nın İsrail işgal hapishanelerinde şehit olmasının onu Filistinli tutukluların hapishanelerde yaşadığı acıların canlı bir örneği haline getirdiğini” söyledi.

İslami Cihad, “tutukluları İsrail işgal hapishanelerinden kurtarmak için hiçbir çabadan kaçınmama" sözü verdi.

El-Meyadin, “Dakka'nın şehadetiyle birlikte, Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana İsrail işgal hapishanelerinde öldürülen Filistinli tutuklu sayısı 14'e, 1967'den bu yana ise 251'e yükseldi.” dedi.