İsrailli gazeteci: Biz İsrailliler en büyük Holokost inkârcılarıyız

img
İsrailli gazeteci: Biz İsrailliler en büyük Holokost inkârcılarıyız YDH

İsrailli gazeteci Jonathan Ofir, Mondoweiss dergisinde yayımlanan yazısında İsrail rejiminin Gazze'de kendi Holokost'unu gerçekleştirdiğini ayrıca Holokost'un varlığını inkar ettiğini itiraf ediyor.




YDH- İsrailli gazeteci Jonathan Ofir, Mondoweiss dergisinde yayımlanan yazısında İsrail rejiminin Gazze'de kendi Holokost'unu gerçekleştirdiğini ayrıca Holokost'un varlığını inkar ettiğini itiraf ediyor. Yazıda şu ifadeler yer alıyor.

*** 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun bir huzurevinde Holokost'tan hayatta kalanlara şöyle söylediğini unutmadım: "Holokost, bir İsrail Devleti olmadığı için yaşandı. Eğer daha önce bir Yahudi devleti olsaydı, Holokost olmazdı.''

Netanyahu, daha sonra Yad Vashem Holokost Müzesi'nde yaptığı konuşmada tüm dünyaya şöyle söylemişti "Yahudi devleti Holokost'tan ders almıştır. Peki dünya Holokost'tan ders aldı mı?"

Şimdi de ben soruyorum: İsrail rejimi hangi dersi aldı?

Bizzat kendimiz 2024 yılında Gazze'de bir Holokost gerçekleştirebiliyormuşuz hatta sonra da bunun varlığını inkar edebiliyormuşuz. BM'nin soykırımımıza ilişkin ölçülü değerlendirmelerini de "gerçekliğin müstehcen bir şekilde tersine çevrilmesi" olarak nitelendirdik.

Daha en kötüsünü bile görmedik. Filistin asıllı Amerikalı yazar Susan Abulhawa'nın Gazze'ye yaptığı ziyaretten aktardığı üzere, "sahadaki gerçeklik, Batı'da gördüğümüz en kötü video ve fotoğraflardan çok daha kötü."

İsrailliler genellikle bunları görmekten kaçınıyor, ''Bize ne?'' diyoruz.

"İnsanlar önce at ve eşek yemi yemeye çalıştı, ama yem de bitti. Şimdi eşekleri ve atları yiyorlar," diye yazıyor Abulhawa.

Yazar Abulhawa "Bazıları başıboş kedi ve köpekleri yiyor, onlar da açlıktan ölüyor ve bazen İsrailli keskin nişancıların dürbünlerinin görüş alanına girmeye cesaret eden insanları vurduğu sokakları kirleten insan kalıntılarıyla besleniyor. Yaşlılar ve zayıflar çoktan açlık ve susuzluktan öldü." diye ekliyor.

"Gördüğüm şey bir holokost. İsrail'in işlediği savaş suçlarının 75 yıldır cezasız kalmasının anlaşılmaz sonucu." diye özetliyor Susan Abulhawa.

Ben de katılıyorum.

Ama İsraillilerin çoğu Holokost inkârcısı. Biz Yahudiler Holokost inkârcılarından nasıl da nefret ediyoruz, Avrupa Yahudilerinin topyekûn yok edilmesinden bu kadar bihaber olmalarına kızıyoruz. Rakamları sorgularken nasıl bu kadar duygusuz olabiliyorlar ve bunun "sadece bir savaş" olduğunu söyleyebiliyorlar?'' diye öfkeleniyoruz ya hani, işte bizim yaptığımız da bu.

Küçümsüyoruz, meşru müdafaa savaşı diyoruz ve tarihi siliyoruz -her şey 7 Ekim'de başladı.

Bazıları açlıktan ölmek üzere olan 13 binden fazla ölü çocuk algımızı değiştirmiyor gibi görünüyor. Bize göre bunlar sadece ikincil hasar.

Her şey böyle yaşanıyor çünkü bize göre Filistinliler artık Nazi.

Eski Başbakan Naftali Bennet'in sözleriyle, "siviller" hakkında soru sorarsanız, İsrailliler şöyle diyecektir: ''Sizin neyiniz var?!" Ya da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog gibi Gazze'de müdahil olmayan, sivil hiç kimse olmadığını iddia edeceklerdir.

Hepsi Nazi. Ama hakikatte ne var biliyor musunuz? Artık Yahudi-Naziler biziz.

Bu gerçeklik hiç bu kadar açık olmamıştı. Evet, 7 Ekim'den önce Huwwara'yı "yok etmekten" bahseden sağcı Yahudi-Naziler vardı ama şimdi açıkça Gazze'yi yok etmekten bahseden çok sayıda kibbutznik var.

"Sol kanadın" yaklaşık %40'ı da dahil olmak üzere üçte ikimiz Gazzelileri en temel insani yardımdan mahrum bırakmak istiyoruz (bu arada sağ kanatta bu oran %80 ve İsrailli seçmenlerin yaklaşık üçte ikisini oluşturuyorlar).

Başka bir deyişle, çoğumuz Filistinlileri açlıktan öldürmek istiyoruz. Diğerleri ise daha "orantılı" bir soykırımı tercih ediyor, görünüşte bir Hamas liderini öldürmek için onları yüzlerce bombalıyor.

Hiçbir şeyden ders çıkaramadık. Ahlakımız yerle bir oldu. 

Daha fark gözeten biri mi olmalıyım? Evet, belki de daha mantıklı Naziler vardı. Hitler'in tanıdık çevrelerinde genellikle oldukça kibar olduğunu duydum.

Ama insan hayvanlara karşı değil. Onlar yok edilebilirdi ve dünya bu tür haşaratlar olmadan daha iyi bir yer olurdu.

Şimdi Filistinliler, Savunma Bakanımız Yoav Galant'ın ifadesiyle "insansı hayvanlar". İsraillinin onun sözlerine karşı çıktığını da duymadım. Ne de olsa Netanyahu'yu iç meselelerde eleştirip geçiyorlar ama aslında Netanyahu incelikli biri, öyle mi?

Battığımız çukur beni hala nasıl bizim tarafımızda olan ülkeler var diye düşündürüyor. Bu ülkelerin nesi var böyle? İsrail'i ekonomik ve askeri olarak destekleyerek bir soykırıma yardım ve yataklık ettiklerini görmüyorlar mı?

Belli ki Holokost'tan ders almayanlar sadece İsrailliler değil.



Makaleler

Güncel