Pentagon, İsrail'e öfkeli

img
Pentagon, İsrail'e öfkeli YDH

Pentagon yetkilileri, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Siyonist rejimin geçen hafta Şam'daki İran konsolosluğunu hedef alan saldırısından önce kendilerine bilgi verilmemesinden ötürü öfkeli olduğunu söyledi.




YDH - Washington Post gazetesinin haberine göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Savunma Bakanı Yoav Gallant'a İsrail'in Suriye ve Lübnan'daki Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahidi'yi katlettiği saldırı hakkında önceden Washington'u bilgilendirmedikleri için sitem etti.

Habere göre Pentagon yetkilileri, saldırının bölgedeki Amerikan kuvvetleri ve çıkarları üzerindeki muhtemel olumsuz etkilerinden endişeli.

Kaynaklara göre saldırının önceden bilinmesi ABD'nin, İran'ın misillemesinde İsrail'e yardımcı olmak üzere, donanması ve hava savunması da dahil olmak üzere birliklerinin ve varlıklarının 'güvenliğini artırmasını' sağlayabilirdi. 

Öte yandan İsrail ordusu ve Mossad, Siyonist rejimmin İran topraklarından saldırıya uğraması durumunda İran'a saldırı planlarını onayladı.



Makaleler

Güncel