Filistin direnişi: İran'ın operasyonu doğal ve haklı bir yanıt

img
Filistin direnişi: İran'ın operasyonu doğal ve haklı bir yanıt YDH

Filistinli direniş örgütleri, İsrail'in Suriye'deki konsolosluğuna yönelik saldırı karşısında İran'ın meşru müdafaa hakkını kullandığını vurguladı.




YDH - İslami Direniş Hareketi Hamas, yaptığı açıklamada İran'ın Siyonist rejime yönelik geniş çaplı operasyonun 'Şam'daki konsolosluğa yönelik saldırıya doğal ve haklı bir yanıt' olduğunu bildirdi.

Açıklamada, 'bölge halklarının İsrail saldırganlığına karşı kendilerini savunma hakkına sahip olduğu' belirtilerek, Filistin ulusunun tüm güçleri direnişi desteklemeye devam etmeye çağırıldı.

Filistinli Direniş Komiteleri ise İran'ın verdiği karşılığın 'gerekli' olduğuna işaret ederek, "Bu bir meşru müdafaa eylemi ve İslam Cumhuriyeti'nin tüm uluslararası yasalarla güvence altına alınan doğal bir hakkıdır," ifadeleri kullanıldı.

Komiteler, İran'ın operasyonunun, El Aksa Tufanı'nın başlattığı 'yeni gerçeklik ve görkemli tarihi anların' altını çizdiğine dikkat çekti.

İran Devrim Muhafızları, geçtiğimiz hafta İran'ın Şam'daki konsolosluğuna düzenlenen ve aralarında Devrim Muhafızları'nın Suriye ve Lübnan'daki Kudüs Gücü'nün lideri Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin de bulunduğu yedi üst düzey Devrim Muhafızları komutanının şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıya yanıt olarak cumartesi günü geç saatlerde onlarca füze ve insansız hava aracıyla işgal varlığını hedef alan geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'i hedef alan ve 'Gerçek Vaat' olarak adlandırılan operasyonun, konsolosluğa yapılan saldırı ve üst düzey üyelerinin öldürülmesine ilişkin uluslararası kuruluşların 'sessizliği ve ihmali' üzerine gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de İsrail'in saldırganlığını kınamadığına ya da BM tüzüğünün 7. Maddesi uyarınca İsrail'i cezalandırmadığına dikkat çekildi.



Makaleler

Güncel