Hizbullah’tan İsrail’e sert yanıt

img
Hizbullah’tan İsrail’e sert yanıt YDH

Hizbullah, İsrail’in işgali altındaki Akka kentinin kuzeyindeki Golani Tugayı ve Egoz Birimi 621'in karargahına saldırı düzenlediğini duyurdu.




YDH- Lübnan medyası el-Meyadin, Hizbullah’ın, işgal altındaki Kuzey Filistin sınırındaki kıyı yerleşiminde bulunan askeri bir bölgeye İnsansız hava araçları ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

El-Meyadin, İsrail kıyılarının derinliklerindeki askeri bir hedefin, güney Lübnan'dan fırlatılan insansız hava araçları tarafından vurulduğunu kaydetti. Ayrıca Hizbullah’ın bu hedefi ilk kez vurduğu bildirildi.

İsrail medyası da Hizbullah'ın Hayfa yakınlarındaki askeri bir noktayı vurduğunu doğruladı.

Hizbullah daha sonra yaptığı açıklamada, “İsrail'in Adlun kasabasına yönelik saldırısına ve Mücahit kardeşlerden birinin şehit edilmesine yanıt olarak, İslami Direniş'in bugün öğleden sonra bir hava saldırısı başlattığını” duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, hava saldırısında, işgal altındaki Akka kentinin kuzeyindeki Golani Tugayı'nın karargahı ve Egoz Birimi 621'in karargahı hedef alındı. Hizbullah, insansız hava araçlarının hedeflerini isabetli bir şekilde vurduğunu teyit etti.

İsrail medyası ise bir insansız hava aracının sızma yaptığı tespit edildikten sonra Yukarı Celile'de sirenlerin çaldığını ve hava savunma sistemlerinin Nahariya semalarında görülen şüpheli bir hedefe karşı faaliyete geçirildiğini bildirdi.

İsrail medyası ayrıca, kuzeydeki Akka kenti de dahil kuzeydeki çok sayıda yerleşim yerinde siren seslerinin duyulduğunu vurguladı.

İsrail Ordu Radyosu ise Lübnan'dan Nahariya üzerine fırlatılan üç insansız hava aracının ardından 200 bin İsraillinin kuzeydeki sığınaklara girdiğini açıkladı.



Makaleler

Güncel