Lübnan Kamu Güvenliği eski müdürü, IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasının Batı'nın bölgede kalması için bir bahane olduğunu söyledi.
YDH- Lübnan Kamu Güvenliği Eski Müdürü Tümgeneral Abbas İbrahim, “Terör örgütlerinin tekrar ön plana çıkması, siyasi müzakerelerin bocaladığının göstergesidir ve Batı'nın bölgede kalması için bir bahanedir” dedi.
Sputnik’e konuşan İbrahim, "IŞİD sahnede ve dünyanın tüm ülkeleri bu örgütleri kendi çıkarları için kullanıyor. Bu çok tehlikeli bir olgu" ifadelerini kullandı.
IŞİD'in bölgede yeniden ortaya çıkmasının iki nedeni olduğunu kaydeden İbrahim, bunları şöyle sıraladı: “Birincisi, Batı'nın bölgede kalması için bahane oluşturmak, ikincisi ise 2014'ten bu yana Irak topraklarında bulunan 86 koalisyon ülkesinin geri çekilmesini organize etmek.”
Suriye'de savaşın siyasi düzeyde devam ettiğini ve Sezar Yasası’nın Suriye halkını cezalandırıp, hükümeti cezalandırmadığını kaydeden İbrahim şunları söyledi: "Savaşın sona ermesi ve bölgede büyük uzlaşının inşa edilmesinin ardından bölgenin yeni imajının netleşeceği göz önüne alındığında, Gazze'deki olaylarla Şam dosyası arasında önemli bir bağlantı olabilir.”
İbrahim şöyle devam etti:
“Çatışan ülkeler, müzakerelerde Suriye halkının acıları pahasına Suriye kartı da dahil olmak üzere bazı baskı kartları toplayabilir.
Suriye-Amerikan diyaloglarının bazı kulislerini biliyorum, ABD'nin herkese diyalog kapılarını açmasını diliyorum.
Güç sorunu çözmüyor, Batı'nın bu cümleye ikna olması gerekiyor. Çünkü ‘devrimci direniş’ güçleri halklarını özgürleştirme yolundan geri adım atmayacaklar.
Washington ile Şam arasındaki bugünkü diyalog, yalnızca Suriye'den işgali silmeyi amaçlıyor."