Yemen İsrail’in müttefiklerini vurmaya devam ediyor

img
Yemen İsrail’in müttefiklerini vurmaya devam ediyor YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Kızıldeniz'de bir İngiliz petrol gemisinin hedef alındığını ve Sada vilayeti üzerinde bir Amerikan MQ9 insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'de bir İngiliz petrol gemisini hedef aldığını açıkladı.

Sözcü, hedefin birkaç uygun deniz füzesiyle gerçekleştirildiğini ve tam isabet sağlandığını doğruladı.

Yahya Seri ayrıca, “Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Sada vilayeti üzerinde düşmanca görevlerde bulunan bir Amerikan MQ9 insansız hava aracını uygun bir füze kullanarak başarıyla düşürdüğünü” bildirdi.

İngiliz Deniz Ticaret Örgütü de Kızıldeniz'de Yemen açıklarında bir gemiye füze isabet ettiğini doğruladı.

UMKTO, gemiye iki saldırının gerçekleştiğinin altını çizdi. Örgüt, "İlk saldırıda, gemiye yakın bir mesafede, gemideki mürettebat tarafından hissedilen bir patlama yaşandı" dedi.

"Ardından, gemiye yapılan ikinci saldırı iki füze olduğu düşünülen bir füzeden oluşmuş ve gemide hasara yol açmıştır" diye ekledi.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Tuğgeneral Yahya Seri, önceki gün de bir açıklama yaparak, İsrail gemisi 'MSC DARWIN'in Aden Körfezi'nde bir dizi deniz füzesi ve insansız hava aracıyla hedef alındığını duyurmuştu.

Yahya Seri ayrıca, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Umm el-Raşraş bölgesinde (Eilat) İsrail’e ait bir dizi hedefin de birkaç balistik füzeyle vurulduğunu söylemişti.

Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'nda İsrail'in seyrüseferini ya da işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemileri engelleyerek Filistin halkını desteklemeye devam edeceğini vurgulamıştı.



Makaleler

Güncel