İsrailli eski ulusal güvenlik şefi: Refah işgali ABD'ye rağmen gerçekleşmeli

img
İsrailli eski ulusal güvenlik şefi: Refah işgali ABD'ye rağmen gerçekleşmeli YDH

Siyonist rejimin eski ulusal güvenlik şefi Meyr Ben Şabbat, esir takası müzakerelerinin çıkmaza girdiğini ve İsrail ordusunun, ABD'nin tüm itirazlarına rağmen Refah kentine yönelik işgali başlatması gerektiğini savundu.




YDH - Eski İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat, Siyonist rejimin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası işgaline dair değerlendirmede bulundu.

Şabbat, Israel Hayom gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında, "Hamas muhtemelen bu uzun bekleme süresinden faydalanıyor ve İsrail ordusu için şüphesiz karmaşık operasyonel zorluklar yaratacak olan bu bölgedeyi hedef alacak kara harekatına iyi hazırlanıyor," dedi.

Şabbat, "Siyasi baskılara rağmen İsrail'in karar merciileri, kuvvetlerimizin güvenliğini en az riske atarak hedeflere ulaşmayı birinci öncelik haline getirmeli," iddiasında bulundu.

Esir takası müzakerelerinin çıkmaza girmesi ve ABD'nin Filistin direnişine dönük suçlamaların  Siyonist rejimin işgale girişmesinin önünü açtığını belirten Şabbat, "Hepsinden önemlisi, şimdiye kadar İsrail ordusu saldırılarından sağ çıkmayı başarmış olmaları ve 200 gün süren çatışmalardan sonra bile Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki merkezi güç olmayı sürdürmesi onları cesaretlendiriyor," ifadelerini kullandı.

Başbakan Benyamin Netanyahu'nun uluslararası alanda pek yankı bulmayan iddiasını yineleyen Şabbat, "Refah harekatı Hamas'ın kesin olarak yenilgiye uğratılması görevini tamamlamayacaktır," diye savundu.



Makaleler

Güncel