Yemen’den ABD ve İsrail gemilerine operasyon

img
Yemen’den ABD ve İsrail gemilerine operasyon YDH

Yemen ordu sözcüsü, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin ABD ve İsrail gemilerine bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.




YDH- Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin halkına ve direnişine destek amacıyla bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

Yahya Seri, Yemen İnsansız Hava Kuvvetleri'nin Kızıldeniz'deki iki ABD savaş gemisini hedef aldığını açıkladı.  

Ayrıca, Yemen ordusunun Füze Gücü, Deniz Kuvvetleri ve İnsansız Hava Kuvvetleri’nin, Kızıldeniz'deki CYCLADES dökme yük gemisini de hedef alan ortak bir operasyon gerçekleştirdiği ve hedefin tam isabetle vurulduğu belirtildi.

Deniz ticaretiyle ilgili kuruluşlar, dökme yük gemisinin konumuna ilişkin son güncellemenin 12 gün önce yapıldığını bildirdi.

CYCLADES’in, gemilerin İsrail işgali altındaki limanlara gitmesini ya da bu limanlardan ayrılmasını yasaklayan Yemen ordusu tarafından alınan kararı ihlal etmesinin ardından hedef alındığı açıklandı.

Yahya Seri geminin Umm el-Raşraş (Eilat) limanına gittiğini vurguladı.

Gemi mürettebatının kimlik bilgilerini değiştirerek, Eilat limanından başka bir limana gittiklerini söyledikleri, ancak Yemen ordusunun, devam eden izlemenin ardından geminin gerçek varış noktasını tespit ederek Eilat'a doğru yelken açmaması konusunda gemiyi uyardığı belirtildi.

İsrail'e bağlı MSC ORION konteyner gemisinin de Hint Okyanusu'nda Yemen ordusunun İnsansız Hava Kuvvetleri tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Pazartesi günü erken saatlerde ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusunun Kızıldeniz üzerinde beş insansız hava aracını etkisiz hale getirdiğini iddia etmişti.



Makaleler

Güncel