Hamas’tan anlaşma konusunda olumlu sinyal

img
Hamas’tan anlaşma konusunda olumlu sinyal YDH

Hamas, diğer direniş gruplarıyla birlikte Filistin halkının beklentilerini karşılayacak ve işgal güçlerinin saldırılarına son verecek kapsamlı bir anlaşma yapmakta kararlı olduklarını açıkladı.




YDH- Hamas’ın yayın organı olan Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre Hamas, dün yaptığı açıklamada, ateşkes görüşmelerine devam etmek için bugün Kahire’ye bir heyet göndereceğini ifade etti.

Açıklamada, “Hamas liderliğinin ateşkes anlaşmasıyla ilgili son olarak kendilerine iletilen öneriyi olumlu bir yaklaşımla incelediği” vurgulandı ve “anlaşmaya varmak için Kahire’ye gidiyoruz” ifadesine yer verildi. 

Hamas, Filistinli direnişi gruplarıyla birlikte Filistin halkının beklentilerine cevap verecek bir anlaşma yapmakta kararlı olduğunu belirttiği açıklamasında kapsamlı bir anlaşmanın şartlarını şöyle açıkladı:

- Saldırıların durması ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi, 

- Tehcir edilenlerin daha önce yaşadıkları bölgelere dönmeleri, 

- Filistin halkına yardımların ulaşması,

- Yıkılan yerlerin yeniden inşasının sağlanması

- Esir takası.

İsrail rejimi, uluslararası alanda kendine yönelik baskıları azaltmak için kendisinin anlaşmaya hazır olduğunu, ancak Hamas’ın anlaşmaya yanaşmadığını propaganda ediyor.

Tüm direniş grupları ile koordineli hareket eden Hamas da İsrail rejiminin propagandalarını ve Amerikan rejiminin Katar ve Mısır üzerindeki baskılarını etkisiz kılabilmek için şartlarını vurgulayarak anlaşmaya hazır olduğunu ifade ediyor.

 



Makaleler

Güncel