İsrail kaynakları anlaşma haberlerini yalanladı

img
İsrail kaynakları anlaşma haberlerini yalanladı YDH

Bugün erken saatlerde Filistin Direnişi’nin önümüzdeki birkaç saat içinde ateşkes ve esir anlaşmasını kabul edeceğine dair haberler yayımlanmıştı.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsmi açıklanmayan İsrailli bir yetkili bugün medyaya yaptığı açıklamalarda Hamas'la ateşkes ve Filistinli tutuklular karşılığında İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda önümüzdeki saatlerde bir anlaşma yapılacağı iddiasını yalanladı.

Bugün erken saatlerde Suudi medyası Filistin hareketinin önümüzdeki birkaç saat içinde ateşkes ve esir anlaşmasını kabul ettiğini açıklayacağını bildirmişti.

Hamas'ın, ABD'nin anlaşmanın üçüncü aşamasında ateşkes ve İsrail işgal birliklerinin Gazze'den tamamen çekilmesi konusunda garanti verdiğini söylediği bildirilmişti.

İsminin açıklanmaması kaydıyla İsrail haber kanalı i24News'e konuşan İsrailli yetkili, serbest bırakılacak Filistinlilerin isimleri de dahil olmak üzere pek çok detayın hâlâ müzakere edilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesi konusuna da değinen yetkili, bunu reddetti ve “güvencelerin” İsrail'in tarafından değil, sadece Washington tarafından verildiğini söyledi.

İsrailli yetkili, İsrail birliklerinin Gazze'de kalacağını çünkü “İsrail halkının farklı bir gerçekliği kabul etmeyeceğini” belirtti.

İsrail'in sağcı gazetesi Times of Israel de esirlerin serbest bırakılması için sürdürülen görüşmelere yakın bir İsrailli yetkilinin, Arap medyasında yer alan ve ABD'nin üç aşamalı bir ateşkes anlaşması sonucunda İsrail'in tüm askerlerini Gazze'den çekeceğini garanti ettiği yönündeki haberleri yalanladığını bildirmişti.

Hamas'tan bir heyetin, İsrail’le ateşkes ve esirler konusunda arabuluculuk görüşmelerine devam etmek üzere bugün Kahire'ye gittiği açıklanmıştı.

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, bugün Arap basınında çıkan haberleri kaynak göstererek Hamas'ın Mısır'ın arabuluculuk teklifini kabul ettiğini ve bunu yakında açıklayacağını iddia etmişti.



Makaleler

Güncel