Filistinli liderler: Filistin'in birliği tüm planları bozdu

img
Filistinli liderler: Filistin'in birliği tüm planları bozdu YDH

Filistin direniş liderleri, Gazze'de gelişen durum hakkında görüş alışverişinde bulundular.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher ve Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehhale, Hamas'ın pazartesi günü İsrail ile önerilen esir değişimi ve ateşkes anlaşmasını kabul etmesinin ardından yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Mezher ve el-Nehhale yaptıkları telefon görüşmesinde, Filistinli Direniş gruplarının ateşkes önerisine destek vermesini Filistin halkının sarsılmaz direncine bağladılar.

Filistinli liderler, Direniş grupları arasındaki uyumun ve halklarının kararlılığının tüm olumsuzluklara etkili bir şekilde karşı koyduğunu ve bu olağanüstü başarıya zemin hazırladığını vurguladılar.

Liderler, “Filistinlilerin direncini güçlendirmek ve varlığımızı güvence altına almak, aynı zamanda acil yardım, barınma ve yeniden inşa ihtiyaçlarını karşılamak için birlik içindeyiz” diyerek kararlılıklarını yinelediler.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale ayrıca, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hamas'tan görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı: 

“Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale, direnişin iki gün önce aracılardan aldığı ateşkes anlaşması önerisini kabul etme kararını ve önerilen anlaşmanın ayrıntılarını değerlendirdi. 

İki lider toprağın ve mukaddesatın kurtuluşu sağlanıncaya kadar nesiller tarafından hatırlanacak olan Filistin halkının efsanevi kararlılığını yürekten takdir ettiler. 

İki lider ayrıca, Direniş’in tüm düzeylerdeki mevcut gelişmelere ilişkin net bir vizyona dayalı olarak kararını vermesinin ardından anlaşmanın uygulanmasını sağlamak için gereken tedbirleri de gözden geçirdi. 

Görüşmede, direniş gruplarının kabul ettikleri teklifte yer alan ve ateşkes, kapsamlı geri çekilme, onurlu takas, yeniden inşa ve kuşatmanın kaldırılması başta olmak üzere taleplerinden geri adım atmayacakları da vurgulandı.”