Ensarullah’tan İsrail’e Refah uyarısı

img
Ensarullah’tan İsrail’e Refah uyarısı YDH

Ensarullah hareketinin üst düzey bir yetkilisi, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir işgal başlatması halinde saldırılarını daha da artıracakları uyarısında bulundu.




YDH- Yüksek Siyasi Konsey Başkan Danışmanı ve Aksa'yı Destekleme Ulusal Kampanyası Yüksek Komitesi Başkanı Allame Muhammed Müftah, “İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki olayları tırmandırma ve Refah'ı işgal etme tehdidine Yemen'den bir yanıt gelecek ve gerilimin dördüncü aşaması başlatılacak” dedi.

Muhammed Müftah, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşıyla karşı karşıya kalan Filistinlilerle dayanışma amacıyla Yemen ordusunun İsrail'e ait gemilere yönelik misilleme operasyonlarının yeni aşamasına atıfta bulundu.

Müftah, el-Mesire TV kanalına verdiği demeçte, “Refah'ta herhangi bir gerilim olması halinde, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin kararı açıktır ve daha kapsamlı ve daha geniş bir gerilim meydana gelebilir” dedi.

Müftah ayrıca, yeni aşamanın  “Yemen'e, Gazze'ye ya da işgal altındaki Filistin'in herhangi bir karış toprağına yönelik bir saldırı olsun, İsrail'in herhangi bir cüretine bir yanıt” olacağını belirtti.

Yetkili, Yemen'in saldırıları artırma tehditleri “meyvesini verecek ve amacına ulaşacak, düşmanı bir sonraki eylemleri hakkında çok düşünmeye ve herhangi bir eylemden önce hesaplarını gözden geçirmeye zorlayacaktır.” dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, “gerilimin dördüncü aşamasının başladığını” ilan etmişti.

Yahya Seri, yeni aşama kapsamında Yemen Kuvvetleri’nin Akdeniz'den İsrail limanlarına giden gemileri hedef alacağını söylemişti.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi de geçen hafta, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde Sana'nın gerilimin yeni bir aşamasına hazırlandığını bildirmişti.

İsrail güçleri salı günü Refah sınır kapısının kontrolünü ele geçirerek, Mısır sınırındaki kentte barınan yaklaşık 1,5 milyon Filistinli için hayati önem taşıyan insani yardım yolunu kesmişti.

İsrail ordusu gece boyunca yerleşim bölgelerini ağır bombardımana tutarak ilerledikten sonra Refah sınır kapısının kontrolünü ele geçirmişti.

İsrail rejimi, Hamas'ın Katarlı ve Mısırlı arabulucular tarafından sunulan ateşkes önerisini kabul etmesine bakmaksızın Refah'taki operasyona devam edeceğini açıkladı.

Refah, İsrail ordusu tarafından “güvenli bölge” olarak belirlenmişti. İsrail ordusunun şehri terk etmelerini emreden bildiriler atmasından bu yana Filistinlilerin şehri boşaltmakta zorlandığı bildirildi.

BM kuruluşları ve insani yardım örgütleri, İsrail'in Refah'a yönelik askeri operasyonunun ciddi etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulundu.