Amerikan ordusu İHA savaşına hazır değil

img
Amerikan ordusu İHA savaşına hazır değil YDH

Business Insider, Amerikan ordusunun insansız hava araçlarının kullanıldığı savaşlarda yeteri kadar iyi olmadığına işaret etti.




YDH - Dünyanın dört bir yanındaki çatışma bölgelerinde insansız hava araçlarının (İHA) kullanımı yoğunlaştı ve söz konusu araçlar, belirleyici bir faktör haline geldi.

Business Insider dergisinde yer bulan makalede, Amerikan ordusunun bu yarıştaki performansına dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Makalede, "Savaş alanında insansız hava araçlarının kullanımı, her iki tarafın da savaş alanında çeşitli görevleri yerine getirmek için insansız sistemlerden yararlandığı Ukrayna'da yeni bir seviyeye ulaştı Bu insansız hava araçları araçlara, tahkimatlara ve personele saldırmada etkili oldu ve onlara karşı savunmayı zorlaştırdı," anımsatması yapıldı.

Amerikan ordusunun, karşı İHA teknolojileri geliştirerek ve askerleri drone'larla savaşmaları konusunda eğiterek bu gelişen tehdide uyum sağlamaya çalıştığı ifade edilen makalede, "Elektronik harp sistemleri ve radar güdümlü uçaksavar silahları da dahil olmak üzere çeşitli karşı İHA seçenekleri araştırılıyor," denildi.

Makalede, "ABD ordusu ayrıca İHA tehdidine karşı müdahalesini koordine etmek üzere Küçük İnsansız Uçak Sistemleri ile Mücadele Ortak Ofisi'ni ve ayrıca ordu, küçük insansız hava araçlarını tespit etme, angaje etme ve imha etme konularında hizmet mensuplarını eğitmek üzere Oklahoma'da Ortak C-sUAS Üniversitesi'ni kurdu," bilgisi paylaşıldı.

Amerikan ordusu, İHA savaşına hazırlanma yönünde çaba sarf ederken dergiye konuşan uzmanlar, bu tehdide etkili bir şekilde karşı koymak için daha fazlasının yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Uzmanlar, "Ordunun elektronik savaş kabiliyetlerini artırması ve drone savunma sistemlerini savaş alanındaki her birimin eğitimine dahil etmesi gerekiyor. İHA savunma birimlerine öncelik vermek için personel ve kaynaklar açısından ödünleşmeler yapılması gerekebilir," yorumunu yaptı.

ABD'nin İHA tehdidine uyum sağlamanın henüz ilk aşamalarında olduğuna dikkat çekilen makalede, ordunun gelecekteki çatışmalarda İHA'larla etkin bir şekilde mücadele edebilmek için kabiliyetlerini geliştirmeye devam etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.



Makaleler

Güncel