İsrailli Maariv gazetesi: Refah bir tuzak
İsrail'in Maariv gazetesi, Refah kentine yönelik işgalin Siyonist rejimin 'güçlü yanlarını daha fazla aşındıracağı' için bir tuzak olduğu değerlendirmesini yaptı.
YDH - İsrail'in Maariv gazetesinde Daron Matza imzasıyla yer bulan makalede, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini hedef alan saldırısı ele alındı.
Makalede, "Refah sadece Hamas'ın çöküşüne ve mahkumların serbest bırakılmasına yol açmayacağı için değil, aynı zamanda İsrail'in güçlü yanlarını daha fazla aşındıracağı ve rakibin başarılarını derinleştireceği için de bir tuzak," ifadelerine yer verildi.
'İsrail ordusu, Hizbullah'ı engellemekte başarısız'
Bununla beraber Maariv gazetesinin haberinde de yedek subayların Hizbullah'ın sınıra yakın yerleşimlere dönük operasyonlarını engellemekte başarısız olduğu görüşüne yer verildi.
Walla portalına konuşan subaylar, "Halkın çoğu bilmiyor ama kuzeydeki sivil evlerin yıkımı giderek artıyor," dedi.
Subaylar, "İsrail ordusu, ne zaman Lübnan tarafındakilere saldırsa, Hizbullah da füze fırlatarak karşılık veriyor. Halkın geri dönecek hiçbir yeri kalmayacak," ifadelerini kullandı.
Öte yandan İsrail ordusu, Hizbullah'ın sınır ve bitişiğinde oluşturmaya çalıştığı denklemin farkında olduğunu iddia etti.
İlgili Haberler
Eisenkot'tan oy verme süresinin uzatılması talebine yanıt
27 Ekim 2026 20:00
Şin Bet Başkanı: Seçimleri sabote etmeye çalışanlar var
27 Ekim 2026 19:47
İsrail’de oy verme süresinin uzatılması talebi görüşülecek
27 Ekim 2026 19:30
İsrailli yorumcu: Arap seçmen seçimlerin kaderini değiştirebilir; iki …
27 Ekim 2026 19:17
