Haaretz: İsrail ordu sözcüsünün açıklamalarına inanmayın

img
Haaretz: İsrail ordu sözcüsünün açıklamalarına inanmayın YDH

Haaretz gazetesi, okurlarını İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'nin açıklamalarına şüpheyle yaklaşmaya çağırarak, söz konusu açıklamaların 'mutlak gerçeği' yansıtmadığını belirtti.




YDH - Haaretz gazetesi, Siyonist rejim ordusunun sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan açıklamalara şüpheyle yaklaşılması çağrısında bulunarak, bu açıkamaları 'mutlak gerçek' olarak görmemeleri konusunda uyardı.

Gazetede yer alan makalede, Hagari'nin Gazze'deki mevcut savaşta bir taraf olduğunu ve söylediği her şeyin İsraillilerin ve dünyanın bilincini şekillendirmede birçok çıkarı olan bir anlatıya hizmet ettiği belirtildi.

'Bu gerçeğim akılda tutulması gerektiğine' dikkat çekilen makalede, İsraillilerin Hagari'nin basın toplantılarının 'müptelası' olduğu ve kurumların bilgiyi halkın çıkarları doğrultusunda değil, kendi çıkarları doğrultusunda kontrol ettiğini unuttuğu vurgulandı.

Gazete, Hagari gibi 'taraflı' bir kaynak tarafından verilen tüm bilgilere şüpheyle yaklaşılması çağrısında bulundu.

Daha önceki bir makalede Haaretz, İsrail'de yalan söylemeyi bir meslek ve oldukça talep gören bir meta olarak tanımlamıştı.

'Hamas İsrail'e karşı galip'

Öte yandan İsrailli haber portalı Civil Press, Hamas'ın son dönemde birçok cephede zafer kazandığını teyit etti. 

Makaleye göre Filistin direnişi, Gazze'de hem askeri hem de siyasi açıdan zafer kazanarak dünya kamuoyundan kayde değer bir destek aldı.

Makalede, Gazze'de ve Lübnan sınırında yedi ay süren yoğun savaşın ardından Hamas'ın özellikle uluslararası toplumun gözünde üstünlüğünü ispat ettiğine işaret edildi.

Makaleye göre, İsrailli esirlerin tabutlar içinde geri dönmesi, savaşta çok sayıda askerin hayatını kaybetmesiyle İsrail güçlerine verilen ağır bedelin altını çiziyor.

Aynı zamanda Civil Press, Gazze'deki deniz iskelesinde operasyonların yeniden başladığını ve bu gelişmenin Siyonist rejimin insani yardım giriş noktaları üzerindeki önceki kontrolünün ardından direniş açısından önemli bir zafer olarak görüldüğünü kaydetti.

Gazze Tümeni'nin eski komutanları, "Ordu Gazze'de bocalıyor ve belirtilen hedeflerimize ulaşamayacağımız açık," değerlendirmesini yaptı.



Makaleler

Güncel