Mısır, esir takası anlaşmasını gizlice değiştirmiş

img
Mısır, esir takası anlaşmasını gizlice değiştirmiş YDH

CNN televizyonuna konuşan kaynaklar, esir takası müzakerelerinde Hamas'ın kabul ettiği taslak metnin İsrail ve ABD'ye ulaşan taslaktan farklı olduğunu söyledi.




YDH - Mısır'ın arabulucuğunda yürütülen son esir takası anlaşması müzakereleri de başarısızlıkla sonuçlandı. Fakat Amerikan CNN televizyonuna konuşan kaynaklar, müzakerelerin Kahire'nin ikili oynaması nedeniyle başarısızlığa uğradığını belirtti.

CNN'e konuşan üç kaynağa göre teklifin şartları, Hamas'a iletilmeden önce Mısır tarafından değiştirildi.

Kaynaklardan biri, "Hepimiz kandırıldık," ifadesini kullandı.

Kaynaklara göre Mısırlı istihbarat yetkililerinin yaptığı bu değişiklik ABD, İsrail ve Katar'ın tepkisini beraberinde getirdi.

CNN'e konuşan kaynaklardan biri, CIA Direktörü William Burns'ün İsraillileri bilgilendirmekte başarısız olmuş gibi gösterildiği için 'kızgın ve mahcup' olduğunu kaydetti.

Kaynaklara göre değişiklikler, Mısır Genel İstihbarat Müdürlüğü Direktörü Abbas Kamil'in yardımcısı olarak görev yapan Ahmed Abdülhalik adlı üst düzey bir Mısırlı istihbarat yetkilisi tarafından yapıldı.

Görüşmelerin detaylarını aşina bir kaynağa göre Abdülhalik, İsraillilere bir şey söylerken Hamas'a başka bir şey söyledi.

Öte yandan İsrail'in kabul ettiği ilk taslağa Hamas'ın taleplerini de ekledi ama bunları diğer arabuluculara ya da İsrailli delegelere açıklamadı.



Makaleler

Güncel