Netanyahu: Hizbullah'a sürpriz planlarımız var

img
Netanyahu: Hizbullah'a sürpriz planlarımız var YDH

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kuzey sınırında Hizbullah'a karşı 'detaylı ve sürpriz' planlarının olduğunu iddia etti.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün işgal ordusunun Kuzey Komutanlığını ziyaret ederek rejimin 'detaylı, önemli ve sürpriz planları' olduğunu söyledi.

Rejimin Lübnan sınırındaki yerleşimleri, Gazze Şeridi'ndeki soykırım harekatının başından bu yana Hizbullah'ın hedefinde.

Perşembe akşamı boyunca çalınan bir dizi sirenin ardından rejim ordusu, iki insansız hava aracının İsrail topraklarına sızdığını, birinin durdurulduğunu ve diğerinin Kiryat Şimona yerleşiminde patlatıldığını öne sürdü.

Netanyahu, ziyareti sırasında Kuzey Komutanı Ori Gordin'den bölgedeki durum hakkında bilgi aldı.

Ayrıca Netanyahu, Gordin ve diğer askeri yetkililerle bölgedeki ayrıntılı planlar hakkında konuştu. 

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun askerlerin bölgeden tahliye edilen yerleşimcileri geri döndürmek için gerekeni yapma konusundaki 'kararlılıklarını' gördüğü kaydedildi.

Netanyahu, "Kuzey cephesinde sürekli hareket halindeyiz. Şu ana kadar yüzlerce Hizbullah üyesini etkisiz hale getirdik ve bugün de aynını yapmaya hazırız," iddiasında bulundu.

Netanyahu, "Az önce kuzey komutanından brifing aldım ve tümen komutanlarıyla da görüştüm. Detaylı, önemli ve hatta sürpriz planlarımız var. Ancak bu planları düşmanla paylaşmayacağım. Kuzeyde güvenliği yeniden tesis etmeye ve bölge sakinlerini güvenli bir şekilde evlerine geri döndürmeye kararlıyız," diye ekledi.



Makaleler

Güncel