Yemen'den ABD ve İsrail gemilerine seri operasyon

img
Yemen'den ABD ve İsrail gemilerine seri operasyon YDH

Yemen, İsrail'in Gazze'ye saldırısına karşı mücadelelerinde Filistinlilere destek kampanyasının bir parçası olarak bölge sularında seyreden İsrail ve ABD bağlantılı gemilere yeni saldırılar başlattı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bir açıklama yaparak, günün erken saatlerinde Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'nda aralarında iki ABD destroyerinin de bulunduğu beş geminin hedef alındığını söyledi.

Seri, sırasıyla Larego Desert ve MSC Mechela adlı iki ABD ve İsrail kargo gemisinin Hint Okyanusu'nda vurulduğunu bildirdi.

Minerva Lisa adlı bir başka İsrail gemisinin de işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal ettiği için Kızıldeniz'de hedef alındığını sözlerine ekledi.

Askeri sözcü, Yemen güçlerinin Kızıldeniz'de seyreden iki ABD savaş gemisine de saldırı düzenlediğini sözlerine ekledi.

Sözcü yaptığı açıklamada “... Hava Kuvvetleri iki özel operasyon gerçekleştirdi (ve) Kızıldeniz'deki iki Amerikan askeri destroyerini hedef aldı ve operasyonlar hedeflerine başarıyla ulaştı” dedi ancak destroyerlerin adını vermedi.

Yemen geçen yıl Kasım ayında, rejimin Gazze'ye acımasız bir saldırı başlatmasından bir ay sonra İsrail bağlantılı gemileri hedef almaya başladı.

Yemen'in saldırıları daha sonra, ABD ve İngiltere'nin, İsrail karşıtı operasyonlarını durdurmaya zorlamak için Yemen’e hava saldırıları başlatmasının ardından ABD ve İngiltere'ye bağlı gemileri de kapsayacak şekilde genişledi.

Yemenli yetkililer yaptıkları birçok açıklamada, İsrail işgali altındaki limanlara yönelik deniz operasyonları ile insansız hava aracı ve füze saldırılarının, rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını tamamen durdurana kadar devam edeceğinin söylediler.



Makaleler

Güncel