İngiltere Yemen’den kaçıyor

img
İngiltere Yemen’den kaçıyor YDH

Birleşik Krallık rejiminin, Kızıldeniz'deki en önemli savaş gemisini geri çektiği bildirildi.




YDH- Yemen News’in haberine göre İngiltere bugün, en önemli muhriplerinin Kızıldeniz'den nihai olarak çekildiğini duyurdu. 

Birleşik Krallık rejimi, Yemen’in İsrail’e uyguladığı ablukayı kırmak için Amerika ile birlikte bölgeye savaş gemileri göndermiş ve Yemen’e saldırılar yapmıştı. Ancak bu saldırılar Yemen’in İsrail’e uyguladığı ablukayı daha da genişletmesine ve Amerikan ve İngiliz savaş gemilerini de hedef almasına neden oldu.

İngiliz rejiminin savaş gemilerini çekme kararı İsrail'i korumak için ABD liderliğindeki koalisyona katıldığı için defalarca saldırılara maruz kalmasının ardından geldi.

Britanya Savunma Bakanlığı, HMS Diamond destroyerini Kızıldeniz'den çekip yerine daha az verimli HMS Duncan'ı yerleştirmeye karar verdiğini bildirdi.

İngiltere'nin geçen Ocak ayında Yemen'le çatışmaların başlamasından bu yana övündüğü muhriplerini Kızıldeniz'den çekmesi kez olmuyor.

İngiliz muhribi Diamond Yemen’in saldırıları sebebiyle birkaç kez bakıma tabi tutuldu ve rejim, muhribinin hizmetini kalıcı olarak sona erdirme kararı aldı.