Hizbullah, İsrail'i böldü

img
Hizbullah, İsrail'i böldü YDH

Siyonist rejim, Hizbullah'ın geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdiği kuzey yerleşimlerindeki korucuların sayısını azalttı. Yerleşimciler öfkeli.




YDH - Lübnan sınırında Hizbullah'ın yoğun füze saldırılarının hedefi olan  İsrail yerleşimlerinin Tel Aviv'e tepkisi büyüyor.

İsrail ordusu, bugün itibariyle tahliye edilmemiş Hizbullah'a karşı savunma hattını oluşturan yerleşimlerdeki korucuların sayısını azaltmaya karar verdi.

Ordunun tek taraflı olarak ve yerleşimlerin belediye başkanlarına danışmadan aldığı bu karar, bölge sakinlerinin Tel Aviv'e yönelik tepkiyi artırdı.

Yukarı Celile Bölge Konseyi Başkanı Giora Zaltz, "Şu anda güvenliğin zayıflatılması değil, güçlendirilmesi gerekiyor," dedi.

Zaltz, bu hamlenin 'büyük bir hata olduğu ve ordunun bedelinin ağır olacağı kararlar aldığı' uyarısında bulundu.

Karara göre, sınırdan 5 kilometreye kadar mesafede olan yerleşimlerdeki korucular 28 aktif görevliden sadece 18'e indirilecek.

Sınırdan 9 kilometreye kadar olan yerleşimlerde ise sadece dört kişinin silah taşımasına izin verilecek.

Ekim ayında korucu ekiplerine dahil edilen yerleşimciler, alarm sistemlerini aktif etmekten sorumlu ve okullarda ve mahalle kapılarında her zaman nöbet tutuyor.

Ein Yaakov yerleşiminin korucularından Gabi Yaakov, Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada, "Herkes bize savaş sırasında yardım alamayacağımızı açıkça söylemişti. Şimdi herkesi dağıtmak neye yarayacak? Gazze sınırı yakınlarındaki katliamdan kurtulan tüm yerleşimler bunu yaptı çünkü korucular sızmalar engelledi," diye konuştu.

İsrail ordusu ise bu hamleyle asker maaşlarından tasarruf etmeyi amaçladığını ve sızma tehditleri ortadan kalktığı için artık aktif yerel birliklere ihtiyaç kalmadığını söyleyerek açıkladı.

Korucu Tzachi Eliyahu ise Yahudi Ulusal Fonu'nun bağışıyla bir güvenlik kamerası sistemi, askeri yelekler, kasklar ve ekipman satın aldıklarını ifade etti.

Eliyahu, "İki nöbet noktamız, devriye gezen dört casusumuz ve her zaman hazır bulunan bir komuta merkezimiz var. Krav Maga, canlı atış poligonları ve simülatörler gibi haftada üç eğitim seansı yapıyoruz. Hizbullah'ın Rıdvan kuvvetleri sekiz dakika içinde ya da planörlerle gelirlerse saniyeler içinde burada olabilirler. Buradaki 150 çocuğu kim koruyacak?" dedi.



Makaleler

Güncel