Macron: Filistin devletini tanıyacağız ama zamanı değil

img
Macron: Filistin devletini tanıyacağız ama zamanı değil YDH

İrlanda, İspanya ve Norveç'in salı günü Filistin devletini resmen tanımasının ardından Danimarka ve Fransa da farklı gerekçeler öne sürerek karara katılmayacaklarını bildirdi.




YDH - Danimarka parlamentosu, hükümetin 'gerekli koşulların' mevcut olmadığı görüşünü destekleyerek Filistin devletini tanıma önerisini reddetti.

Parlamento, Filistin devletinin tanınması için Filistinlilerin kendi toprakları üzerinde işleyen bir otoriteye ya da kontrole sahip olması gerektiğini savundu.

Filistin devletini tanıma tasarısı, kararın Orta Doğu'da 'kalıcı barışa' ulaşmanın tek yolu olduğu söylenerek dört sol parti tarafından sunulmuştu.

Macron'a göre henüz 'zamanı gelmemiş'

Diğer yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'duygusal' adımlar atmayacaklarını öne sürerek, Filistin devletini 'faydalı' bir zamanda tanıyacaklarını kaydetti.

Almanya ziyaretinde Başbakan Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Macron, "Fransa'nın tabuları yok ve ben bir Filistin devletini tanımaya tamamen hazırım... Bu tanımanın işe yarayacak bir zamanda olması gerektiğini düşünüyorum," dedi.

Macron, aynı zamanda Siyonist rejimin Refah'taki saldırılarını da kınadı ve yaşananarı 'dehşet verici' olarak nitelendirerek 'durmaları gerektiğini' sözlerine ekledi.



Makaleler

Güncel