Yemen ABD’nin milyon dolarlık bir uçağını daha düşürdü
Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü, Yemen hava savunma sistemlerinin ABD'ye ait MQ9 tipi bir SİHA'yı düşürdüğünü açıkladı.
YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bir açıklama yaparak, Yemen hava savunma sistemlerinin, ABD’ye ait MQ9 tipi SİHA’yı (silahlı insansız hava aracı) düşürdüğünü bildirdi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama; Marib vilayeti hava sahasında “düşmanca görevler icra eden” bir ABD MQ9 uçağının hedef alınarak düşürüldüğü belirtildi.
Bu uçağın, “Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek amacıyla yürütülen Vaat Edilen Fetih ve Kutsal Cihat savaşı sırasında düşürülen bu tipteki altıncı uçak” olduğu vurgulandı.
Yemen Silahlı Kuvvetleri geçen hafta yaptığı bir açıklamada da el-Beyda vilayetinin hava sahasında aynı tip bir uçağın düşürüldüğünü duyurmuştu.
Hindistan medyası da Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Amerikan MQ-9 insansız hava araçlarını düşürme başarısının ardından Hindistan yönetiminde artan endişelere değinmiş ve Hindistan'ın bunları satın alma kararını yeniden gözden geçirdiğini kaydetmişti.
İlgili Haberler
Yemen’de siviller hedefte: Suudi saldırılarında kadın ve çocuklar öldü
25 Ekim 2026 11:51
Suudi rejimi destekli güçler Taiz’e tıbbi yardımı engelliyor
25 Ekim 2026 11:41
Yemen operasyonunda Suudi destekli Vatan Kalkanı komutanının oğlu öldü
24 Ekim 2026 22:18
Yemen'den Mekke-Medine iddialarına yalanlama: 'Operasyonlarımız Suudil…
24 Ekim 2026 22:12
