Eisenkot: İsrail'in hedefleri gerçekçi değil

img
Eisenkot: İsrail'in hedefleri gerçekçi değil YDH

İsrail savaş kabinesi üyesi Gadi Eisenkot, hükümetin Gazze'deki savaşı ve Hizbullah'la olan kuzey cephesini ele alış biçiminin gerçekçi hedefleri olmadığını söyledi.




YDH - İsrail savaş kabinesi üyesi Gadi Eisenkot, Benyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin Gazze ve Lübnan sınırında çuvalladığını ifade etti.

Ordu radyosuna mülakat veren Eisenkot, Refah'taki birkaç taburun dağıtılmasının İsrailli esirlerin hızlı bir şekilde geri dönmesini sağlayabileceği fikrini reddederek bunu bir 'yanılsama' olarak nitelendirdi.

Eisenkot, ölgenin istikrara kavuşturulmasının son derece karmaşık bir iş olduğunu ve bunun üç ila beş yıl sürebileceğini ve ardından da yeni bir otoritenin kurulmasının daha uzun yıllar alacağını vurguladı.

Netanyahu'nun hem güvenlik hem de ekonomideki başarısızlıklarına işaret eden Eisenkot, "Mutlak zafer fikri bir slogandan ibaret," ifadesini kullandı.

Esirleri geri getirmenin zor olduğuna dikkat çeken Eisenkot, esirlerin çok sayıda yere dağıldığını, sıkı bir şekilde silahlı personel tarafından korunduğunu belirtti.

Eisenkot ayrıca Gazze'de bugün seçimler yapılsa Hamas'ın büyük olasılıkla zafer kazanacağını kaydetti.

Kendi grubunun kabine içindeki etkisinin azalmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getiren Eisenkot,  erken seçim çağrısında bulundu.

Bununla birlikte Lübnan'a karşı 'önleyici bir saldırının' gerekli olduğunu savunan Eisenkot, Hizbullah'ın 8 Ekim'de başlayan ve Siyonist rejime pahalıya mal olan operasyonlarına geç yanıt verilmesini eleştirdi.

Eisenkot, kuzeydeki asker sayısının üç katına çıkarılmasını ve bölgedeki yerleşimcilere ciddi koruma sağlanmasını savunurken BM'nin 1701 sayılı kararının güçlendirilmesine yönelik bir anlaşmayı destekledi.



Makaleler

Güncel