Netanyahu'nun danışmanı: Tüm esirleri geri almamız imkansız

img
Netanyahu'nun danışmanı: Tüm esirleri geri almamız imkansız YDH

Netanyahu'nun ulusal güvenlik danışmanı Hanegbi, önümüzdeki aylarda kadın, yaşlı ve hasta esirlerin geri alınmasının mümkün olacağını, ancak geri kalanların serbest bırakılmasının imkansız olduğunu söyledi.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ulusal güvenlik danışmanı Tzachi Hanegbi, esirlerin yakınlarına, mevcut hükümetin Gazze'de direniş güçlerinin elinde kalan tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında savaşı sona erdirmeyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Hanegbi, Kanal 12'ye sızan görüşme kayıtlarına göre, hükümetin şu anda masada olan anlaşmanın kadın, yaşlı ve yaralı esirin serbest bırakılmasını öngören ilk aşamasını yerine getirebileceğini belirtti.

Bu kategorilerin kalan 121 rehinenin 33'üne tekabül ettiği düşünülüyor.

Esirlerin yakınlarıyla yaptığı görüşmede Hanegbi, İsrail'in anlaşmanın ilk aşamasını yakında hayata geçireceği konusunda güvence verdi.

Hanegbi, "Anlaşmanın ilk aşaması olan insani aşamayı birkaç ay içinde gerçekleştirebileceğiz. Ne aylar ne de yıllar sürecek," ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Hanegbi, "Bu hükümetin tüm anlaşmayı tamamlamayı başaracağına inanmıyorum. Bu hükümet tüm esirlerin iadesi uğruna savaşı durdurma kararı almayacaktır," diye ekledi.

Esirlerin haftalar ya da birkaç ay içinde geri alınamaması halinde alternatif bir planlarının olmadığını dile getiren yetkili, "Gazze'de ve kuzeyde savaşmaya devam edeceğiz ve ancak o zaman yeniden değerlendireceğiz," yorumunu yaptı.