Yemen, ABD uçak gemisi USS Eisenhower'ı vurdu

img
Yemen, ABD uçak gemisi USS Eisenhower'ı vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak ABD uçak gemisi ‘Eisenhower’ı hedef aldıklarını duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Amerikan-İngiliz saldırılarında 16 kişinin hayatını kaybettiği, 41 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırıların, limandaki çok sayıda ticari geminin yanı sıra, Salif limanındaki Sahil Güvenlik binasına ve Hudeyde Radyo binasına zarar verdiği bildirildi.

Bu saldırıya yanıt olarak Kızıldeniz'de ABD uçak gemisi ‘Eisenhower’ın hedef alındığı duyuruldu.

Açıklamanın devamında, Amerikan-İngiliz saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirilen operasyon hakkında şu bilgi verildi:

"Bu suçlara yanıt olarak, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin füze gücü ve deniz kuvvetleri ortak bir operasyon gerçekleştirdi. Kızıldeniz'de Amerikan uçak gemisi ‘Eisenhower’ı hedef alan askeri operasyon, çok sayıda kanatlı ve balistik füzeyle gerçekleştirildi ve Allah'a şükür tam isabet sağlandı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıl Deniz ve Arap Denizlerindeki tüm tehdit kaynaklarını ve tüm düşman Amerikan ve İngiliz hedeflerini hedef alarak, Yemen topraklarına yönelik her yeni saldırıya doğrudan ve anında yanıt vermekten çekinmeyecektir.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan-İngiliz saldırganlığının suçlarının, kendilerini Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmekten alıkoymayacağını, saldırılar durana ve Gazze Şeridi'ndeki mazlum Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılana kadar operasyonlarının devam edeceğini doğruladı."