Netanyahu, ABD Kongresine hitap etmek üzere davet aldı

img
Netanyahu, ABD Kongresine hitap etmek üzere davet aldı YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresinde konuşma yapmak üzere yetkililerden resmi davet aldı.




YDH - Konu hakkında bilgi sahibi birden fazla kaynağın Axios portalına yaptığı açıklamaya göre, ABD Kongesinin dört önde gelen ismi İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kongre'de konuşma yapmaya davet eden mektuba imza attı.

Aylardır üzerinde çalışılan davet, Gazze'deki savaş nedeniyle Kongre'de halihazırda devam eden gerilimi artırabilir.

Konuya aşina bir kaynağa göre konuşmanın önümüzdeki sekiz hafta içinde ya da Kongre'nin Ağustos tatilinden hemen sonra yapılması planlanıyor.

Davet, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell tarafından imzalandı.

Mektupta, "Özellikle Hamas, Amerikan ve İsrail vatandaşlarını esir tutmaya devam ederken ve liderleri bölgesel istikrarı tehlikeye atarken, terörle mücadelesinde İsrail devletinin yanındayız," ifadelerine yer verildi.

Ayrıca mektupta, "Bu nedenle, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun liderliği adına, sizi Kongre Ortak Toplantısına hitap etmeye davet ediyoruz," denildi.

Kongre'deki bir dizi temsilci, daha önce Netanyahu'nun 2015'teki Kongre konuşmasına katılmasının reddedilmesine benzer şekilde, konuşmayı boykot edeceklerini bildirmişti.