Gallant: Gazze'de Hamas'a alternatifleri değerlendiriyoruz

img
Gallant: Gazze'de Hamas'a alternatifleri değerlendiriyoruz YDH

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Siyonist rejimin Gazze'de savaşın sona ermesinin ardından Hamas'a 'alternatif bir partinin' iktidarı ele geçirme olasılığını değerlendirdiğini öne sürdü.




YDH - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün rejim ordusunun Güney Komutanlığına yaptığı ziyaretin ardından açıklamada bulundu.

Gallant, "Önemli askeri operasyonlarımızı yürüttüğümüz bir zamanda, savunma kurumu eş zamanlı olarak Hamas'a alternatif bir partinin iktidarı ele geçirip geçirmeyeceğine dair bir değerlendirme yapıyor," ifadelerini kullandı.

Gazze sınırı yakınlarındaki güçleri teftişi sırasında Gallant, direniş güçlerinden arındırılmış 'tampon bölgeler' ve 'alternatif bir yönetimin kurulmasını sağlamak için diğer güçlerin katılımını' içerecek bir 'çerçeveye' değindi.

Bakan, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "Gazze'de Hamas'tan sonraki gün, uluslararası aktörler eşliğinde Filistinli oluşumlar Gazze'yi kontrol etmedikçe ve Hamas rejimine alternatif bir hükümet kurulmadıkça mümkün olmayacaktır," demişti.

"Savaşı sona erdirecek herhangi bir süreçte Hamas yönetimini kabul etmeyeceğiz," diyen Gallant, "Bir yandan askeri harekat, diğer yandan (Gazze'deki) yönetimin değiştirilebilmesi, bu savaşın iki hedefine, yani Hamas hükümetinin ve askeri gücünün ortadan kaldırılması ve esirlerin geri dönmesine ulaşılmasını sağlayacaktır," diye ekledi.



Makaleler

Güncel