Mısır: Hamas, Biden'ın önerisini olumlu karşıladı

img
Mısır: Hamas, Biden'ın önerisini olumlu karşıladı YDH

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Hamas'ın ABD Başkanı Biden tarafından sunulan anlaşmanın ana hatlarını 'olumlu' karşıladığını ve İsrail'in yanıtını beklediğini iddia etti.




YDH - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Gazze sınırı ve Madrid'in Filistin devletini tanıması konularında istişarelerde bulunmak üzere İspanya'yı ziyaret etti.

Şukri, burada düzenlediği basın toplantısında Hamas'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan esir takası ve ateşkes taslağının ana hatlarını 'olumlu' karşıladığını ve şimdi Siyonist rejimden cevap beklediğini öne sürdü.

Ayrıca Kahire'nin Siyonist rejimin Refah sınırını kontrolüne geçirmesine karşı olduklarını kaydeden Şukri, "Refah sınır kapısının Filistinli bir yönetim olmadan çalışmaya devam etmesi zor," ifadelerini kullandı.

'Hamas'ın tutumu, İsrail'in anlaşmaya uyacağına dair açık garantiler sunulmasına bağlı'

Bunun yanı sıra Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesinde yer alan habere göre Hamas, Katar ve Mısır'a anlaşmayla ilgili nihai tutumunun Biden'ın önerisinin tamamını içeren yazılı bir belge ve 'ABD'nin İsrail'in anlaşmaya riayet edeceğine dair açık garantilere' bağlı olduğunu bildirdi. 

Habere göre Hamas, Mısır istihbaratına İsrail'in taahhütlerini içeren resmi bir belge almadan nihai bir yanıt vermeyeceğini ve bu kısmın Netanyahu'nun arzuladığı gibi tartışma konusu yapılmayacağını söyledi.

Gazeteye göre Mısır, Hamas ve diğer Filistinli direniş örgütlerinden önümüzdeki iki gün içinde Kahire'ye heyet göndermelerini talep etti.



Makaleler

Güncel