Biden: İsrail, anlaşmayı ilerletmeye hazır

img
Biden: İsrail, anlaşmayı ilerletmeye hazır YDH

ABD Başkanı Joe Biden, sunduğu ateşkes planına ilişkin Siyonist rejimin anlaşmayı ilerletmeye hazır olduğu mesajını verdi.




YDH - Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın pazartesi günü Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani'ye İsrail'in, Washington'un sunduğu esir takası anlaşması teklifini ilerletmeye hazır olduğunu söylediğini ve Doha'yı Hamas'a teklifi kabul etmesi için baskı yapmaya çağırdığını bildirdi.

Beyaz Saray, iki lider arasında yapılan telefon görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Biden'ın 'İsrail'in Hamas'a teklif edilen şartları ilerletmeye hazır olduğunu teyit ettiğini' ve 'Dohayı Hamas'ın anlaşmayı kabul etmesini sağlamak için tüm uygun tedbirleri almaya çağırdığını' söyledi.

Times of Israel'in aktardığına göre ABD Başkanı, cuma günü teklifin bazı temel unsurlarını ayrıntılı bir şekilde ortaya koyarak Filistin direnişini teklifi kabul etmeye, İsrail hükümetini de 'arkasında durmaya' çağırmıştı.

Beyaz Saray, Biden'ın Katar Emiri ile yaptığı telefon görüşmesinde iki liderin 'şu anda masada olan kapsamlı anlaşmanın Gazze'deki krizi sona erdirmek için somut bir yol haritası sunduğunu teyit ettiklerini' belirtti.

Açıklamada, "Biden, bunun bir anlaşma için mümkün olan en iyi fırsat olduğunu ve Hamas'ın esirleri serbest bırakmayı reddetmeye devam etmesinin sadece çatışmayı uzatacağını ve Gazze halkını rahatlatmayacağını vurguladı," ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Biden, ayrıca ABD, Mısır ve Katar'ın 'tüm anlaşmanın tam olarak uygulanması' konusunda kararlı olduklarını yineledi.

Öte yandan Biden, görüşmede "Hamas, artık tam bir ateşkesin ve Gazze halkının rahatlamasının önündeki tek engel," iddiasında bulundu.