Netanyahu'nun faşist ortakları kazan kaldırdı

img
Netanyahu'nun faşist ortakları kazan kaldırdı YDH

Netanyahu'nun aşırı sağcı ortakları, Biden'ın teklifinin kabul edilmesi halinde koalisyondan çekilecekleri tehdidinde bulundu.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyon ortakları Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Netanyahu'yu geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan esir takası anlaşması teklifinin ayrıntılarını gizlemekle suçladı ve teklifin tam metnini görmediklerini iddia etti.

Parlamentoda (Knesset) dün düzenlediği basın toplantısında Ben Gvir, Netanyahu'nun kendisine asıl teklifin Biden tarafından sunulan versiyondan farklı olduğunu ve 'Hamas çökmeden pervasız bir anlaşma ve savaşa son verilmeyeceğini' söylediğini belirtti.

Times of Israel'in aktardığına göre Ben Gvir, "Kendisine anlaşmanın taslağına bakıp bakamayacağımı sordum, o da kabul etti ve taslağı kendi gözlerimle görebilmem için ofisine gelebileceğimi söyledi," ifadelerini kullandı.

Ancak Ben Gvir, pazar günü ofisine gittiğinde Netanyahu'nun yardımcıları tarafından "Öyle bir şey yok" cevabını aldığını öne sürdü.

"Bu sabah başbakanlığa da gittim ve orada da bir kez daha anlaşma taslağını bana sunmayı reddettiler," diye ekleyen Ben Gvir, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi'nin de aynı şekilde öyle bir belgenin olmadığını ileri sürdüğünü aktardı.

Ben Gvir, esir yakınlarının Knesset'te protesto gösterisine katılmasının ardından grup toplantısının yerini değiştirdi.

Netanyahu'nun verdiği teminatlar aşırı sağcı ortaklarına yetmiyor

Açıklamasının devamında Ben Gvir, "Eğer anlaşma pervasız değilse ve Hamas'ın çökmesi için savaşı sona erdirme taahhüdü içermiyorsa, neden bana sunmayı reddediyorsunuz?" diye sordu.

Ben Gvir, "Hamas çökmeden savaşı sona erdirecek pervasız bir anlaşmaya imza atarsanız Otzma Yehudit hükümeti feshedecektir," tehdidinde bulundu.

Esir ailelerinden oluşan 'Kahramanlık Forumu' adlı örgütün kurduğu protesto çadırının dışında basına konuşan Smotrich de benzer bir açıklama yaparak İsrail'in Biden tarafından sunulan 'teslimiyet teklifini' kabul etmemesi gerektiğini savundu.

Smotrich, "Eğer hükümet, savaş kabinesi tarafından yasalar ihlal edilerek yapılan esir takası anlaşması önerisini kabul etmeye karar verirse, biz bunun bir parçası olmayız," ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Smotrich, "Savaş kabinesinin tutumu başarısız ve tehlikeli," diye konuştu.