Avrupa'dan Yemen’e pişmanlık mektubu

img
Avrupa'dan Yemen’e pişmanlık mektubu YDH

Amerika’nın Yemen’e karşı koalisyonunda yer alan bir Avrupa ülkesi, Kızıldeniz’deki operasyonlardan çekildiği konusunda Yemen hükümetine bir mektup gönderdi.




YDH- Yemen News’in haberine göre Yemenli bir yetkili, bir Avrupa ülkesinin Sanaa hükümetine Kızıldeniz'deki operasyonlardan çekildiğini açıklayan bir mektup gönderdiğini açıkladı. 

Sanaa merkezli Yemen hükümetinin Savunma Bakanlığı yetkililerinden Tuğgeneral Abdullah bin Amir, (X) platformundan yaptığı açıklamada bir Avrupa ülkesinin dün Sanaa hükümetine bir mektup göndererek Kızıldeniz’deki tek savaş gemisini de geri çektiğini bildirdi. 

Tuğgeneral Abdullah bin Amir’in açıklamasında "Avrupa ülkeleri, Amerika'nın Kızıldeniz'deki başarısızlığının boyutunun farkında, ancak bu konuda kamuoyuna konuşmaya cesaret edemiyorlar" dedi.

Bir Yunanlı yetkilinin daha önce yaptığı bir açıklamada “2. Dünya Savaşından bu yana böylesi saldırılara tanık olmadık” demesinin şaşırtıcı olmadığını belirten Yemenli yetkili 

Bazı ülkelerin Amerikalıların da aynı zorluk ve başarısızlıklarla karşı karşıya olduğunu anlayınca savaş gemilerini geri çektiklerini ifade etti.

Sanaa merkezli yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin İsrail rejimine abluka uygulama kararının ardından Yemen ordusu Kızıldeniz’de İsrail gemilerini ve İsrail’e mal götüren başka ülkelere ait gemileri vurmaya başlamıştı.

Amerika ve İngiltere, Yemen hükümetinin İsrail’e uyguladığı ablukayı kırmak için çok sayıda ülkenin katıldığı bir koalisyon kurmuş ve Yemen’e saldırılar başlatmıştı. 

Ancak Amerikan koalisyonunun saldırıları Yemen ordusunun İsrail’e uyguladığı ablukanın daha da genişlemesine sebep oldu. 

İsrail’e ve saldırgan Amerikan koalisyonuna karşı operasyonlarda yeni aşamalar açıklayan Yemen ordusu sadece Kızıldeniz’de değil, Hint Okyanusu ve Akdeniz’de de İsrail’e mal taşıyan gemileri vurmaya başladı.

Yemen ordusu son olarak Amerikan rejimine ait USS Eisenhower uçak gemisini iki defa vurduğunu açıklamıştı.