Katar: İsrail'den net bir tutum bekliyoruz

img
Katar: İsrail'den net bir tutum bekliyoruz YDH

Katar Dışişleri, Biden tarafından ortaya konan Gazze planına yönelik İsrail hükümetinden henüz 'pek net bir tutum' görmediğini bildirdi.




YDH - Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan Gazze ateşkesi ve esir takası anlaşması konusunda Siyonist rejimden 'net bir tutum' beklediklerini söyledi.

El-Ensari, düzenlediği basın toplantısında "Biden tarafından ortaya konan ilkelere yönelik İsrail hükümetinden henüz pek net bir tutum görmedik," diyerek ve her iki taraftan da henüz 'somut bir onay' gelmediğini belirtti.

Sözcü, "İsrailli bakanlardan gelen çelişkili açıklamaları okuduk ve gördük, bu da bize masadaki mevcut teklif konusunda İsrail'de ortak bir tutum olduğuna dair pek güven vermiyor," ifadelerini kullandı.

Hamas'ın da henüz kesin bir yanıt vermediğini kaydeden yetkili, 'sürecin ilerlediğini ve masadaki teklifler üzerine her iki tarafla birlikte çalıştıklarını' ifade etti.

Katar, ABD ve Mısır'la birlikte ateşkes ve esir takaı anlaşmasının ayrıntıları üzerinde aylardır ileri geri müzakereler yürütüyor.

Biden, geçen hafta İsrail'in tam bir ateşkese yönelik üç aşamalı önerisini sunmuştu.

Biden'a göre plan, İsrail güçlerinin Gazze'nin yoğun nüfuslu bölgelerinden çekilmesini ve ilk esir takasını öngören altı haftalık bir aşamayla başlayacak.



Makaleler

Güncel