Yedioth Ahronoth: Biden geri adım attı

img
Yedioth Ahronoth: Biden geri adım attı YDH

Yedioth Ahronoth gazetesi, ABD Başkanı Biden'ın Time dergisine verdiği mülakattaki ifadeleriyle Netanyahu'nun savaş şahsi çıkarları için uzattığı yönündeki kanaatinden geri adım attığını öne sürdü.




YDH - Yedioth Ahronoth gazetesinde Itamar Eichner imzasıyla yayımlanan makalede, ABD Başkanı Joe Biden'ın Time dergisine verdiği mülakata dair değerlendirmelere yer verildi.

Makalede, "Biden, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı şahsi siyasi amaçları için  kasıtlı olarak uzattığı sonucuna varmak için nedenler olduğunu söylediği yorumunu geri çekti," ifadelerine yer verildi.

Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan salı günü Gazze'deki Amerikalı rehinelerin esirlerin bir araya geldiği ve Hamas'ın anlaşma önerisine henüz yanıt vermediğini belirttiği anımsatılan makalede, Sullivan'ın "ABD Netanyahu ile nasıl başa çıkacağını biliyor," sözleri aktarıldı.

Makalede, "Ailelere yapılan açıklamadan, anlaşma için İsrail'e askeri ve uluslararası olmak üzere çeşitli düzeylerde baskı uygulandığı anlaşılıyor. ABD, Katar ve Türkiye ile görüşüyor ve Biden'ın özel temsilcisi Brett McGurk bölgeye dönecek. Aileler CIA Direktörü Bill Burns ile görüşme talebinde bulundular ancak Burns'ün Washington'da olmadığı söylendi ve anlaşma müzakereleriyle ilgili bir görevde olduğu ima edildi," denildi.

Sullivan'ın ailelere Biden'ın sunduğu çerçevenin Netanyahu tarafından önerilen ve İsrail savaş kabinesi tarafından onaylanan çerçeve ile aynı olduğunu belirttiği kaydedilen makalede, şöyle devam edildi:

"ABD ve arabulucular Hamas'ı da etkilemeye çalışıyor. Sullivan'ın sözleri mevcut dinamiğin olumlu olduğunu gösteriyor, ancak şimdi bir anlaşma gerçekleşmezse, sürecin yeniden başlaması gerekecek ve bu da esirler için ölüm cezası anlamına gelebilir."