Lieberman: İran, İsrail'de soykırım planlıyor

img
Lieberman: İran, İsrail'de soykırım planlıyor YDH

İsrail muhalefetinden Yisrael Beytenu partisi başkanı Avigdor Liberman, İsrail rejimine Nisan ayından beri 300 tane füze fırlatan İran İslam Cumhuriyeti'nin İsrail'i imha edeceğini savunuyor.




YDH- Times of Israel'e göre, şahin muhalif milletvekili, Yisrael Beytenu partisi başkanı Avigdor Liberman Ordu Radyosu'na konuştu.

Muhalif milletvekili Liberman, İran İslam Cumhuriyeti'nin önümüzdeki iki yıl içinde İsrailliler için bir Holokost planladığını” belirtti.

Liberman, Tahran'ın 13 Nisan'da gerçekleştirdiği füze saldırısını gelecekte daha büyük ölçekte tekrarlamayı planladığını savunuyor. 

13 Nisan saldırıları, İran'ın Şam'daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünü vurarak ihlal eden İsrail ordusuna yanıt niteliğindeydi.

“İran'ın imha programının tam ortasındayız” diyen Yisrael Beytenu partisi başkanı, İran'ın bir “nükleer şemsiye” oluşturmasına izin verilmesi halinde, elde ettiği caydırıcılığı yıkıcı bir saldırı başlatmak için kullanacağını savundu.

Liberman, “İsrail, aynı anda on binlerce füze ile birkaç cepheden yok edilmek amacıyla saldırıya uğrayacaktır.'' dedi.

Muhalif parti başkanı ''Önümüzdeki iki yıl içinde bizim için bir holokost planlıyorlar” diye ekledi. 

Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze ve kuzeydeki savaşı ele alış biçimini sert bir şekilde eleştirdi.

Liberman, Ocak ayında İsrail ordusunun 50 yıllık işgal anlamına gelse bile güney Lübnan'ın bir bölümünü “kapatması” gerektiğini vurguladı.

Hizbullah'ı  Litani Nehri'nin kuzeyine itilmesi gerektiğini savunan muhalif milletvekili mevcut yönetimi eleştirdi. 

Liberman konuşmasını ''O dönemde Hiçbir şeyi ilhak etmeyeceğiz ve yerleşim yerleri inşa etmeyeceğiz, ancak Beyrut'ta egemenliğini nasıl kullanacağını bilen bir hükümet olduğu zaman bölgeyi serbest bırakacağız” diye sonlandırdı.