Yemenli general: Yemen, Siyonistlerin boynundaki diken olacak

img
Yemenli general: Yemen, Siyonistlerin boynundaki diken olacak YDH

Yemen Sahil Savunma Tugayı komutanı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığına karşı takındığı onurlu tutumla, özgürlük ve zafer özlemi içindeki Arap halklarına, vesayet ve yenilgiden çıkma umudunu geri verdiğini söyledi.




YDH- Yemen Sahil Savunma Tugayı Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali el-Kadiri, “Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Siyonistlere ve onların saldırgan ve kibirli ülkelerdeki destekçilerine karşı önemli bir meydan okuma olacağını" belirtti.

El-Mesire’nin haberine göre, düzenlediği basın açıklamasında konuşan Tümgeneral Kadiri şunları söyledi: “ABD onlarca yıldır bir dizi uçak gemisi ve denizaltı aracılığıyla deniz gücünü ve askeri endüstrisinin gururunu okyanuslarda ve denizlerde sergileyerek dünya ülkelerini terörize ediyordu. Ta ki Yemen Donanması ve onun vurucu füze gücü ile doğrudan askeri çatışma süreci gelene kadar, bundan sonra Amerika ve İngiltere’nin onlarca yıldır sakladıkları gerçek görünmüştür.”

General Kadiri Kızıldeniz, Bab el-Mendeb, Aden Körfezi ve karasuların Yemen'in münhasır alanı olduğuna ve bunlar üzerindeki Yemen deniz egemenliğinin tam olduğuna dikkat çekti.

Yemen'e yönelik vesayet devrinin artık sonsuza kadar bittiğini vurgulayan Kadiri, “Bunun için gerekli korumayı sağlamak, bölgesel ve uluslararası seyrüseferi sağlamakla sorumluyuz” dedi.

Yemenli askeri yetkili sözlerinin devamında şunları vurguladı: “Yemen'in utanç, normalleşme ve aşağılanma kumlarında yatan Arap ülkelerinin yöneticilerinin, prenslerinin, liderlerinin ve başkanlarının hiçbirinin cesaret edemediği, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığına karşı takındığı onurlu tutum, özgürlük ve zafer özlemi içindeki Arap halklarına, vesayet ve yenilgi kışlasından çıkma umudunu geri verdi.”

Kadiri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yemen’in kayda değer hamlesi ve Kızıldeniz olayları, Yemen'in en önemli uluslararası ticaret koridorlarından birindeki kontrol konumuyla öne çıkan bir deniz devleti olarak itibar görmesini beraberinde getirecek. Yemen iki denize hakim konumuyla jeostratejik ve jeopolitik öneme sahip bir deniz devletidir. Özellikle uluslararası çatışma yoğunlaştığında, Amerika'nın pervasızlığını ve Yemen'e savaş açmasını yeniden gözden geçirmesi zorunlu hale gelecektir.

İngiltere, Amerika ve Batı ile bahis oynayan kişi hayalperesttir, tarih okumaz, tecrübelerden faydalanmaz, olaylara ve gidişatına bakmaz. Saldırganın paralı askerleri saflarında aldatılanları, paralı asker liderlerinin yanılsamalarına kapılmamaya, gurur ve haysiyetin olduğu vatan saflarına dönmeye çağırıyoruz. Paralı asker liderleri, kendi küçük çıkarları uğruna milletin meselelerini ticarete dökenlerdir. Onların tuzakları açığa çıkmıştır ve onlara rezillikten başka bir şey olmayacaktır.”



Makaleler

Güncel