Yemen ve Irak İslami Direnişi’nden Hayfa’ya ortak operasyon

img
Yemen ve Irak İslami Direnişi’nden Hayfa’ya ortak operasyon YDH

Yemen ordusu ve Irak İslami Direnişi, Hayfa limanına ortak bir askeri operasyon düzenledi.




YDH- Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Irak İslami Direnişi ile İsrail rejiminin işgali altındaki Hayfa’ya iki ortak operasyon yaptıklarını açıkladı.

Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri basına yaptığı açıklamada “Allah kendi yolunda sağlam örülmüş bir duvar gibi kenetlenmiş saflar halinde çarpışanları sever” ayetini okudu ve Irak İslami Direnişi ile yaptıkları ortak operasyonun detaylarını açıkladı.

General Yahya Seri, “Filistin halkına yönelik zulme ve Amerikan-İngiliz saldırganlığına bir cevap olarak” Yemen Silahlı Kuvvetleri ile Irak İslami Direnişi’nin ilk kez iki ortak askeri operasyon düzenleyerek Hayfa limanında askeri teçhizat taşıyan iki gemiyi vurduğunu söyledi.

General Yahua Seri, ikinci operasyonda ise işgal altındaki Filistin'in Hayfa limanına giriş yasağı kararını ihlal eden bir gemiyi hedef aldıklarını ifade etti.

İki operasyonun da çok sayıda insansız uçakla gerçekleştirildiğini belirten Yahya Seri, vurulan gemilerde kayıplar yaşandığını söyledi. 

General Seri, “Ortak Hayfa Limanı operasyonu, İsrailli düşmanın Refah bölgesindeki katliamlarına yanıt olarak gerçekleştirildi ve İsrailli düşman, saldırganlığına ve suçlarına son verinceye ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimize yönelik kuşatma sona erinceye kadar önümüzdeki dönemde daha nitelikli ortak operasyonlar beklemelidir” dedi.



Makaleler

Güncel